Teknoloji

Apple AirPods Pro servis programının süresini bir yıl uzattı

Apple AirPods Pro İncelemesi kablosuz kulaklık 2 ios 15

Apple, gürültü engelleme veya statikle ilgili sorun yaşayan AirPods Pro sahipleri için sunduğu ücretsiz onarım veya değiştirme programının süresini uzattı. MacRumors‘ın Reddit paylaşımlarına dayanarak verdiği haberde, platformun kullanıcıları onarım programı için Apple’ın destek sayfasındaki değişikliği ilk fark eden kişiler oldu. Sayfa ekim ayının hemen başında güncellenmiş görünüyor.

Servis programı, ilk olarak Ekim 2020’nin sonunda, AirPods Pro’nun 2019’da yurt dışında piyasaya sürülmesinden tam bir yıl sonra başlatılmıştı. Bu, Apple’ın onarım programının, kablosuz kulaklıklar için geçerli olan 1 yıllık garanti süresinin dolmasının tam da başladığı sırada başlatıldığı anlamına geliyor. Türkiye’de ürünler için sunulan garanti 2 yıl olmakla birlikte, ABD gibi birçok ülkede bu süre 1 yıl ile sınırlı tutuluyor.

Onarım programının süresi üç yıla çıkarıldı. Apple’ın belirttiğine göre bu program, etkilenen AirPods Pro aygıtlarını kapsıyor ve birimin ilk perakende satış tarihinden sonraki 3 yıl boyunca geçerlidir. Bu da programın Ekim 2022 sonuna kadar geçerli olacağını gösteriyor.

Hatırlatacak olursak, Apple aşağıdaki sorunları yaşayan AirPods Pro’ların tamir edileceğini söylüyor:

  • Gürültülü ortamlarda, antrenman sırasında veya telefon görüşmesi yaparken artan cızırtı veya statik gürültü
  • Aktif Gürültü Engelleme özelliğinin beklendiği gibi çalışmaması (ör. bas ses kaybı veya sokak ya da uçak gürültüsü gibi arka plandaki sesleri daha çok duyma)

Yukarıdaki sorunlardan herhangi birini yaşıyorsanız, onarım programının bir parçası olarak ücretsiz bir onarım almak için fazladan bir yılınız var. Etkilenen AirPods Pro birimlerine (sağ, sol veya her ikisi) Apple veya bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı tarafından ücretsiz olarak servis işlemi uygulanacaktır. Bunu yapmak için Apple, destek ekibine veya bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısına başvurmanız veya bir Apple Store’dan randevu almanız gerektiğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER