Teknoloji

Apple A13 Bionic yongası taşıyan bir monitörün çalışmalarını yapıyor

apple pro display xdr

Yeni bir söylentiye göre Apple, halihazırda satışta bulunan Pro Display XDR‘ye katılacak yeni bir monitörü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Üstelik monitörün kendi A13 Bionic çipini ve kendi Neural Engine’ini barındıracağı söyleniyor.

Haber, “konuya aşina olan kaynakların” J327 kod adlı yeni cihazın varlığını ortaya çıkardığını söyleyen 9to5Mac‘ten geliyor. Henüz bu monitörün adının ne olacağı veya boyut gibi önemli özelliklerinin ne olacağı kesinlik kazanmadı.

A13 Bionic çip tanıdık geliyorsa, bunun nedeni iPhone 11 serisi cihazlarda da bulunmasıdır. Bunun üstüne biraz yapay zekâ yeteneği için Neural Engine’i ekleyin. Böylelikle monitör önemli miktarda yerleşik işlem yapabilecek gibi görünüyor.

Bu işlemci gücü, belki de ortam ışığına veya seçilen herhangi bir giriş kaynağına bağlı olarak renkleri, kontrastı, parlaklığı ve diğer nitelikleri gerçek zamanlı olarak ayarlama yeteneğini kazandırabilir. Ne var ki, bu aşamada cihazın hangi özellikleri sunacağını gerçekten bilmiyoruz.

Ekrana entegre edilmiş yerleşik bilgi işlem gücü, monitör hangi cihaza bağlı olursa olsun, grafik işleme yükünün bir kısmının bilgisayarın üzerinden alındığı anlamına gelir. Burada çok yüksek çözünürlüklü görüntüler alabilen bir monitöre bakıyor olabiliriz. Ayrıca sözü edilen bu yeni Apple monitörünün AirPlay gibi entegre özelliklere sahip olması da mümkündür.

İşlem ve yapay zekâ çiplerinin dahil edilmesi göz önüne alındığında bu sözü edilen monitör, Apple Pro Display XDR modeli üzerinde yakında yapılacak bir değişiklik veya yükseltme de olabilir.

Thunderbolt Display’in 2016’da piyasadan kaldırılmasının ardından Apple, bağımsız harici monitör işinden çıkacağını ve 2019’da Pro Display XDR ile geri döneceğini söyledi. Aslında, entegre GPU’lu harici bir Apple ekranıyla ilgili söylentiler birkaç yıldır ortalıkta dolaşıyordu.

Çıkan bu son haber, Apple’dan yeni bir monitör görmeye her zamankinden daha yakın olduğumuz anlamına gelebilir. Bununla birlikte, 9to5Mac ile konuşan kaynaklar, monitörün ne zaman duyurulabileceği konusunda herhangi bir zaman bilgisi paylaşmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER