ManşetlerTeknoloji

Apple 1 Nisan’da 50 yaşına giriyor, Tim Cook mesaj yayımladı

Apple 1 Nisan’da 50 yaşına giriyor, Tim Cook mesaj yayımladı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Apple 50. yıl kutlamalarına hazırlanıyor. 1 Nisan 1976 tarihinde kurulmuş olan şirket, yarım asırlık geçmişini hatırlatan bir açıklama yayımladı ve CEO Tim Cook resmi internet sitesinde bir mektup paylaştı. Apple bu dönüm noktasını donanım ve yazılım gelişimini hatırlatarak anıyor ve gelecekte Apple Intelligence ile özel çip tasarımlarına odaklanacağını söylüyor.

Apple’ın hikâyesi, kişisel bilgisayarların yeni yeni yaygınlaştığı dönemde küçük bir garajda başladı. Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kurulan şirket, kısa sürede Apple II ve Macintosh gibi cihazlarla bilgisayar pazarında güçlü bir yer edindi.

Yıllar içinde Apple yalnızca bilgisayar üreticisi olarak kalmadı. Şirket tüketici elektroniği tarafında iPod ile müzik oynatıcı pazarına girdi, ardından iPhone ve iPad ile mobil cihaz dünyasını şekillendirdi. Daha yakın dönemde Apple Watch, AirPods ve Apple Vision Pro gibi ürünler de şirketin donanım portföyüne eklendi.

Donanım ürünleri büyürken Apple’ın dijital hizmetleri de genişledi. Bugün App StoreApple MusicApple PayiCloud ve Apple TV gibi servisler şirketin yazılım tarafındaki temel bileşenleri arasında yer alıyor.

Tim Cook Apple’ın geçmişini ve kullanıcı etkisini anlattı

Apple CEO’su Tim Cook, yayımladığı mektupta şirketin başarısını yalnızca teknolojiye bağlamıyor. Cook, Apple ürünlerini kullanan insanların günlük hayatlarında bu araçları nasıl değerlendirdiğinin daha önemli olduğunu vurguluyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Üç ARGB fanlı Antec CX60M yüzde 40 indirimle 4.099 TL
Üç ARGB fanlı Antec CX60M yüzde 40 indirimle 4.099 TL
Satın Al
27 inç Fast IPS oyuncu monitörü 600 TL indirimle 5.799 TL
27 inç Fast IPS oyuncu monitörü 600 TL indirimle 5.799 TL
Satın Al
Sert yapılı Thule Gauntlet 5 MacBook çantası 3.299 TL
Sert yapılı Thule Gauntlet 5 MacBook çantası 3.299 TL
Satın Al
İki ekranı tek ayakta toplayan Ergoflex X16 1.699 TL
İki ekranı tek ayakta toplayan Ergoflex X16 1.699 TL
Satın Al
130W çıkışlı Juo powerbank yüzde 9 indirimle 2.339,90 TL
130W çıkışlı Juo powerbank yüzde 9 indirimle 2.339,90 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Cook, Apple’ın başlangıcını küçük bir garajda çalışan birkaç kişinin hayali olarak tanımlıyor. Şirketin bugün ulaştığı noktayı ise çalışanlar, geliştiriciler ve kullanıcıların oluşturduğu küresel topluluğa bağlıyor.

Mektupta Apple’ın 1990’ların sonunda yayımladığı ünlü “Think Different” reklam kampanyasına da gönderme yer alıyor. Cook bu ifadeyi “farklı düşünenler”, “asi ruhlular” ve dünyaya başka gözle bakan insanlar için kullandıklarını hatırlatıyor.

Apple açıklamasında gelecek planlarına da kısaca değiniyor. Şirket önümüzdeki yıllarda kendi geliştirdiği işlemcileri ilerletmeye, yazılım hizmetlerini büyütmeye ve Apple Intelligence teknolojilerini yaygınlaştırmaya devam edeceğini belirtiyor.

Şirket bunun yanında kullanıcı gizliliği, erişilebilirlik özellikleri ve çevresel sorumluluk konularındaki çalışmalarını sürdüreceğini ifade ediyor.

Apple, 50. yıl kutlamaları kapsamında hangi etkinliklerin yapılacağını henüz açıklamadı. Şirket yalnızca önümüzdeki haftalarda Apple topluluğuyla birlikte bu dönüm noktasını çeşitli etkinliklerle anacağını söylüyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl