Teknoloji

App Store’da gerçekleştirilen indirime işlemlerinin sayısı 100 milyarı geçti

itunes-app-store-240613

Apple’ın WWDC 2015 etkinliğinde açılışı yapan Tim Cook, geleneği bozmadı ve bazı etkileyici rakamları katılımcılarla paylaştı. 7 yıllık süre boyunca App Store’da gerçekleştirilen indirme işlemlerinin sayısının 100 milyarı geçtiğini söyleyen Apple CEO’su, App Store’un kuruluşundan bu yana geliştiricilere 30 milyar dolar ödeme yaptığına dikkat çekti.

Cook’un ardından sahneyi alan Apple’ın yazılımdan sorumlu başkan yardımcısı Craig Federighi de, OS X 10.10 Yosemite’nin kullanım oranına ilişkin bazı rakamlar paylaştı. Federighi, 8 aylık bir zaman dilimi içinde Mac kullanıcılarının yüzde 55’inin Yosemite’ye geçiş yaptığını belirtti. Windows 8.1’in aynı süre içinde sadece yüzde 7’lik bir kullanıcı kitlesine ulaştığı göz önüne alınınca Yosemite’nin başarısı biraz daha anlam kazanıyor. Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek WWDC’de bu karşılaştırmanın OS X El Capitan ve Windows 10 arasında yapılacağını tahmin etmek ise pek zor değil.

os-x-yosemite-080615

Apple, geçtiğimiz yılın kasım ayında sevkiyatını gerçekleştirdiği iOS cihaz sayısının 1 milyarı aştığını duyurmuştu. WWDC 2014’te söz konusu sevkiyat rakamının 800 milyon seviyesinde olduğu dikkate alınınca geçtiğimiz yılın ikinci yarısının Apple açısından ne kadar verimli geçtiği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER