Eğlence

Antstream Arcade klasik oyunları Xbox’a getiriyor

antstream arcade

Antstream Arcade, 1300’den fazla retro oyunu Xbox One, Series X ve S sahipleriyle buluşturuyor. Söz konusu oyunlar arasında Space Invaders, Metal Slug ve Bubble Bobble öne çıkıyor. Şirketten yapılan açıklamada, bu oyunların ekstra bir indirme veya yükleme olmadan şirketin bulut platformu üzerinden oynanabileceğinin de altı çizildi. Platforma her hafta yeni oyunların ekleneceği belirtilirken, Anstream’in Xbox’taki ilk üçüncü taraf bulut oyun servisi olduğunun altını çizmekte fayda var.

Servis; bulut tabanlı oyun kayıtlarını, çevrimiçi puan tablosunu ve oyununu birden fazla cihaz üzerinden oynama özelliğini destekleyecek. Mac, PC, Linux, Android TV, Firestick ve Samsung TV’lerde kullanıcılarla buluşan platform, Xbox ile birlikte ilk kez bir oyun konsolunda kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Antstream, orijinal oyunları modlamak için “benzersiz” teknolojisini kullandığını ve hem yeni hem de eski oyuncular için mini meydan okumalar sunacağının altını çiziliyor. Örneğin, oyuncular ana amacın noktaları toplamaktan kaçmak olduğu değiştirilmiş bir Pac-Man haritası oynayabilecek.

Microsoft’un Xbox Cloud Gaming servisine hâlihazırda Android, Windows, Samsung akıllı TV’ler ve belli sanal gerçeklik başlarında erişmek mümkün. iOS ve Mac kullanıcıları ise internet tarayıcısı üzerinden bulut oyun deneyimini yaşayabiliyor. Xbox Cloud Gaming’de odak noktasında modern oyunlar yer alırken, Anstream önceliği klasik oyunlara veriyor.

Antstream Arcade için ne kadar ödemek gerekiyor?

Antstream Arcade, Xbox mağazasında ön siparişe çıkmış durumda. Aylık fiyatı 29.99 dolar olan servise 79.99 dolar ödeyerek ömür boyu abone olmak mümkün. Şirket, seçilen ödeme yönteminden bağımsız olarak yeni oyun ve özelliklerin servise ekleneceğinin altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER