Eğlence

Animal Crossing: Pocket Camp bir haftada 15 milyon kez indirildi

animal crossingNintendo’nun en yeni mobil oyunu Animal Crossing: Pocket Camp, geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. Pocket Camp, geçtiğimiz yıl aralık ayında oyuncularla buluşan Super Mario Run’ın ardından şirketin en iyi çıkış yapan ikinci mobil oyunu oldu.

Analiz şirketi Sensor Tower’ın öngörülerine göre, Pocket Camp ilk 1 haftalık süre içinde tüm dünyada 15 milyon kez indirildi. Bu rakamlar hem iTunes App Store’u hem de Google Play Store’u kapsıyor.

Nintendo’nun ilk mobil oyunu olan Super Mario Run, şirketin en başarılı mobil oyunu olma niteliğini taşıyor. Super Mario markasının gücünden de yararlanan oyun, ilk bir haftada 32 milyon kez indirilmişti. Super Mario Run’ın ardından yayınlanan Fire Emblem Heroes ise altı günde sadece 7 milyon kişiye ulaştı. Ancak Nintendo tarafından yapılan açıklamada, Fire Emblem Heroes’un şirket adına Super Mario Run’dan çok daha kârlı bir proje olduğu belirtilmişti.

Animal Crossing: Pocket Camp Türkiye’den indirilemiyor

Nintendo, bir oyunun başarısının yüksek indirme rakamlarıyla bağlantılı olmadığını yaşayarak görmüş durumda. Dolayısıyla burada asıl önemli olanın Pocket Camp için oluşturulan gelir modeli olduğunu belirtmek gerekiyor. Animal Crossing: Pocket Camp henüz Türkiye’den indirilemiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER