Teknoloji

Android Wear yakında interaktif saat arayüzlerini destekleyecek

android-wear-arayuz-130715

Google’ın mobil işletim sistemi Android, esnek yapısıyla tanınıyor. Ancak söz konusu Android Wear olduğunda Google, benzer esnekliği sunmakta biraz ağır kalıyor. İşletim sisteminin derinliklerine gizlenen kimi özellikler ise yazılımcılar tarafından biraz dolambaçlı olarak açılabiliyor. Yazılımcıların geliştirdiği çözümler, kimi zaman Google tarafından resmi çözümlere dönüştürülebiliyor. Gelen haberlere göre, Google yakında Android Wear’e interaktif saat arayüzü desteği getirecek. Şirketin Android Wear’ler arası iletişimi mümkün kılacak bir çözümü de yakında kullanıma sunacağı söyleniyor.

Mevcut Android Wear arayüzlerinin bazılarında interaktif özellikler bulunuyor. Saat arayüzünde belli bölümlere dokunmak, sesli aramadan başka eylemleri de tetikleyebiliyor. Ancak belgelenmemiş ve desteklenmemiş özellikler kimi zaman sistemle uyuşmazlık yaşayabiliyor. Google yazılımcılara interaktif arayüz desteğini resmen sunarak, yaşanan olumsuzlukların da önüne geçmeyi hedefliyor.

android-wear-interaktif-arayuz-130715-2

android-wear-interaktif-arayuz-130715

android-wear-interaktif-arayuz-130715-3

android-wear-interaktif-arayuz-130715-4

Sızan belgeler interaktif saat arayüzleri için dört farklı kullanım senaryosu sunuyor. Bunlardan birinde ekrana dokunarak farkla arayüz tarzları arasında geçiş yapılabiliyor. Diğerindeyse kullanıcılar birkaç dokunuşla farklı bilgi ekranları görüntülenebiliyor. Etkinlik başlatma ve bitirmeyle ilgili dokunuşlar da interaktif arayüzün unsurları arasında bulunuyor.

Yeni özelliğin devreye girmesiyle birlikte Google’ın “sesli aramayı başlatmak için dokun” özelliğini sonlandırması ve Android Wear kullanıcılarının yaşayabileceği problemlerin önüne geçmesi bekleniyor.

“Together” adını taşıyan özellik ise Android Wear kullanıcılarının birbirlerine çizim, mesaj, çıkartma, emoji ve fotoğraf göndermelerini sağlıyor. Bu özelliğin akıllara Apple Watch’un kalp atışı gönderme özelliğini getirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Yeni özellikleri beraberinde getirecek Android Wear güncellemesinin temmuz ayının sonunda yayınlanması beklense de, son gelişmeler ağustos içinde bir çıkışı daha muhtemel hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER