Teknoloji

Google Android Wear markası için değişimin ipucunu verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google android wearGoogle Android Wear platformu için yakın zamanda Google Pay için yaptığına benzer bir marka değişikliğine gidebilir. Geçtiğimiz hafta yayınlanan Android P Geliştirici Ön İzlemesi’ni derinlemesine inceleyenler, şirketin bu yöndeki hazırlıklarını gösteren bazı ipuçlarıyla karşılaştı.

Ön izleme sürümünde Android Wear’dan “Wear OS” şeklinde bahseden Google’ın saate benzeyen logonun yerine farklı bir “W” harfini kullanmış olması dikkat çekti. Bu durum, marka değişikliğinin elinin kulağında olduğu anlamına gelmiyor. Ancak Google’ın mayıs ayında gerçekleştirilecek I/O 2018’de veya Android P’nin tam sürümünü yayınlamasıyla birlikte bu değişikliği duyurabileceği belirtiliyor.

Görülen ipuçları konusunda Google’dan şimdilik resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Google’ın Wear OS markasına geçiş yapma düşüncesi kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Şirket, ödeme servisinin adını Google Pay’e dönüştürerek sadece Android cihazlara özgü olmayan bir serviste Android adını kullanmayı bırakmıştı. Android Wear saatlerini iPhone’lar ile kullanmak da mümkün olduğu için Google’ın benzer bir mantıkla hareket etmesi anlaşılır görünüyor.

Akıllı saat pazarının mevcut durumunu düşününce bu dönüşümün duyurusu biraz daha önem kazanıyor. IDC tarafından açıklanan son rakamlar, Android Wear platformunun giyilebilir ürün pazarında büyük bir ivme kazanamadığını gösteriyor. Google Android Wear yerine Wear OS ismini kullanarak platformunun Android’e bağlı olmadığı mesajını daha net biçimde verebilir.

İLGİLİ HABERLER