Teknoloji

Android Wear için iPhone desteği hazır olmak üzere

lg-watch-urbane-on-inceleme-18

Google’ın iPhone için Android Wear uygulamasında son düzenlemeleri yapmakta olduğu söyleniyor. Eğer Apple da onay verirse, Android Wear iPhone uygulaması sayesinde Google’ın akıllı saat platformunu kullanan cihazları Apple’ın akıllı telefonlarıyla eşleştirmek mümkün hâle gelecek.

Şu anda akıllı saat dünyasında iki büyük platform var; bunlardan biri Android Wear, diğeri de bugün itibarıyla ön siparişe sunulacak olan ve iki hafta sonra da sahiplerine ulaşmaya başlayacak Apple Watch. Bu iki platform da şu an için kullanıcıların akıllı telefon seçimlerinde de etkili bir rol oynayabilir, çünkü her biri sadece tek bir akıllı telefon ekosistemini destekliyor. Google’ın stratejisi tüketicileri bu ikilemde bırakmayı önlemek ve iPhone kullanıcılarına da Android Wear tercih etme fırsatı vermek, ancak bu stratejinin hayata geçirilmesi Apple’ın vereceği onaya bağlı gibi görünüyor.

The Verge sitesinin Android Wear iPhone uygulaması geliştirme ekibine yakın bir kaynaktan aldığı bilgilere göre, şu anki aşamada uygulamanın, en azından teknik anlamda bitmeye yakın olduğu söyleniyor.

iOS cihazlarına gelen bildirimlerin Android Wear saatinde gösterilmesi gibi temel işlevleri sunacak olan bu uygulama aynı zamanda Google’ın kendi yazılımıyla da entegre olacak, Gmail mesajlarını akıllı saatte görme ve bunları saatten cevaplama imkanı verilecek.

Google Now, veya Türkçe deyimiyle Google Asistan da iOS için Android Wear deneyiminin önemli parçalarından biri olacak.

facetime-android-wear-bildirim-100415

Google teknik sorunları giderse ve her şeyi düzgün şekilde yapsa bile, bu durum uygulamanın App Store’a geleceğini garanti etmiyor. Apple, uygulama mağazasına başvurusu yapılan bütün uygulamaları insan eliyle kontrol ediyor, bu da Google’ın kabul süreci boyunca işi takip etmesi gerekiyor. Cupertino şirketinin kendi akıllı saatini çıkaracağı bir sırada kendi akıllı telefonları için destek sunmaya hazırlanan en büyük rakibini nasıl karşılayacağı şu an için bilinmiyor.

Bu arada iPhone ile Android Wear saatlerinin iletişim kurması için gayriresmi girişimler de bulunuyor. Örneğin geçen ay Android Wear saatleri üzerinden iPhone’a gelen aramaları cevaplamayı mümkün kılan bir çalışma ortaya çıkmıştı. Aynı zamanlarda Google’ın kendi yazılımında da iOS ile ilgili bazı kodlara rastlanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER