Teknoloji

Google Android Q ile beklenen koyu renk deneyimini sunacak

android q koyu tema

Google, Android kullanıcılarının uzun yıllardır devam eden çağrısını sonunda duydu. Şirket Android Q ile birlikte resmi adı Koyu Tema olan koyu renk modunu da kullanıcılarına sunacak. İnternet devi, konuyla ilgili duyuruyu I/O 2019 konferansının açılış etkinliğinde yaptı.

Koyu Tema, pek çok kullanıcının tahmin ettiği şekilde işleyecek. Cihazın Hızlı Ayarlar menüsündeki düğmeye dokunulduğunda her şey beyazdan siyaha dönüyor. Ancak bu siyahın gerçek siyah olduğunu, Twitter gibi uygulamalarda gördüğümüz koyu gri tonu olmadığını belirtmek gerekiyor. Koyu Tema, özellikle OLED ekranlı telefonlarda pil ömrünü de uzatacak bir araç niteliğini taşıyor. Bu nedenle Android Q’da pil koruma modu aktif hâle getirildiğinde telefon da otomatik olarak koyu renk moduna geçecek.

Koyu Tema’nın uygulama desteği olmaksızın pek işe yaramayacağı bir gerçek. Bu nedenle işin bayraktarlığını da üstlenen şirket, kendi Android uygulamaları için Koyu Tema desteği de sunacak. Şirket, kendi bünyesinden çıkan tüm Android uygulamaları için Koyu Tema desteğinin mevcut olacağını belirtti.

android q koyu temaGoogle geliştiricilere Koyu Tema aktif hâle geldiğinde uygulamada geçişin de otomatik olarak sağlanması için bir API sunacak. Böylelikle uygulamalar ve işletim sisteminin geneli arasında koordinasyon kurulmuş olacak. Google daha basit bir yöntem arayan geliştiriciler içinse uygulama içindeki renkleri dönüştürecek bir çözüm hazırladı.

Android Q Koyu Tema dışında başka yenilikleri de beraberinde getirecek. İşletim sisteminin nihai sürümünün kesin yayın tarihi konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER