Teknoloji

Android oyun konsolu GameStick ABD’de 30 Eylülde satışa sunuluyor

Uzun süredir beklenen Android tabanlı oyun konsolu eylül aynın sonu itibarıyla raflardaki yerini alacak. Konsolun ilk etapta nisan ayında satışa sunulacağı iddia edilmiş, daha sonra bu tarih haziran ayına kaydırılmıştı. PlayJam tarafından hazırlanan cihazın ABD’deki piyasaya çıkış tarihi Amazon’da şu anda 30 Eylül olarak gösterilirken, Kickstarter üzerinden projenin fonlanmasına destek olanların GameStick’e eylül ayının ortalarında kavuşacağı iddia edildi.

gamestick-300813

GameStick, Ouya gibi Android temelli diğer konsollardan daha farklı bir yapıda. Zira cihazın tasarımı bir set üstü kutusundan ziyade Google Chromecast’ı andırıyor ve doğrudan HDMI veya AV çıkışı üzerinden televizyona takılıyor. Oyun konsolunun kablosuz kumandasıysa cihaza Bluetooth üzerinden bağlanıyor. Bu oyun kumandasında kullanılmadığı zamanlarda GameStick’i saklamak için bir yuva da bulunuyor.

ARM Cortex A9 işlemci barındıran GameStick’te, Mali 400 GPU, 8 GB dahili hafıza ve 32 GB’ye kadar destekli microSD kart girişi bulunuyor. 1080p video oynatma yeteneği ve yerleşik Wi-Fi da GameStick’in diğer özellikleri arasında yer alıyor. Gecikmelerin ardından konsolun piyasaya çıkış dönemi için sahip olduğu oyun listesini genişletme imkanı bulan PlayJam; Shadow Gun, Smash Cops, Riptide GP ve Ski Safari gibi oyunları başlangıçtan itibaren GameStick sahiplerine ulaştıracak.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER