Teknoloji

Android One üreticileri çentiği gizleme özelliğini kaldırmak zorunda değil

android one
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, geçtiğimiz hafta Android’in çentik gizleme özelliği nedeniyle bir tartışmanın ortasında kalmıştı. Pek çok telefonda bu özellik mevcut olsa da, Android One işletim sistemli Nokia 6.1 Plus‘ta bu özelliğe yer vermemeyi seçmişti.

HMD’nin resmi forumundaki görevli bir moderatör, söz konusu kararın Google’ın Android One’la ilgili gereksinimler nedeniyle alındığını belirtmişti. Bu açıklama, Android One platformundaki diğer telefonlarda da çentiği gizleme seçeneğinin kaldırılacağını düşündürmüştü.

Ancak Google tarafından XDA Developers’a gönderilen bir açıklama, farklı bir durumu işaret ediyor. Şirketten yapılan açıklamada, Android One’ın cihaz üreticilerini çentiği gizleme özelliğini kaldırmaya zorlamadığı belirtildi.

Bu noktada akıllara HMD Global’ın Nokia 6.1 Plus’ta çentiği gizleme özelliğini neden kaldırdığı sorusu geliyor. Şirketin kararına gerekçe olarak Android One’ın gereksinimlerini öne sürmesinin altındaki sebep ise bilinmezliğini koruyor. Finli şirketten bu konuda bir açıklama gelmesi beklenmiyor.

HMD Global, ilk açıklamasının ardından ürün şefi Juho Sarvikas aracılığıyla Android One işletim sistemli Nokia 6.1 Plus’ın sahiplerinin çentiği gizleyebileceğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER