Teknoloji

Xiaomi Mi A3 Android One telefonu tanıtıldı, özellikleri ve fiyatı burada

Xiaomi Mi A3 Android One telefonu tanıtıldı, özellikleri ve fiyatı burada
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi en yeni orta segment Android One telefonu Xiaomi Mi A3’ün duyurusunu gerçekleştirdi. Bu akıllı telefonun bazı özellikleri gerçekten de üst segment akıllı telefonlarda gördüğümüz türden.

Öncelikle ön taraftan başlayalım. Xiaomi bu makul fiyatlı, ama güçlü telefona 6.1 inç AMOLED ekran yerleştirmiş. Ekran kenardan kenara yayılan formda olmasa da, ekran çerçevesi mümkün olduğu kadar dar tutulmuş. Üst kenarda ise artık yeni standart hâlini almış su damlası biçimli çentik yer alıyor.

Ekran panelinin altında ise yeni nesil optik parmak izi sensörü bulunuyor. Bu sensör, ilk versiyon ekran içi parmak izi tarayıcılarına göre daha büyük, hızlı ve doğru biçimde çalışıyor.

Arkada ise üçlü kamera sistemini görüyoruz. Ana kamera 48 megapiksel sensör barındırıyor. Buna da 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Teknik özellikler listesinde üçüncü kameradan özel olarak bahsedilmiyor. Ancak bunun derinlik bilgisi ekleyen ve arka planı bulanıklaştırma işlemi için kullanılan düşük çözünürlüklü derinlik sensörü olduğunu anlıyoruz.

Megapiksel tutkunları ön taraftaki kamerayı da beğenecektir. Selfie kamerası 32 megapiksel çözünürlüğe sahip. Arkadaki ana kamera gibi, bu kamera da dört adet pikseli birleştirerek daha düşük çözünürlüklü, ancak daha büyük boyutlu piksellerden oluşan bir fotoğraf üretiyor. Sonuçta bu fotoğraf daha aydınlık ve renkli oluyor.

Diğer birçok mevcut Android telefon gibi, kamerada yapay zekâ destekli otomatik sahne modları var. Sahneye göre görüntü ayarları otomatik olarak yapılıyor. Aynı zamanda daha geniş açılı bir çekim yapılmak istendiği anlaşıldığı anda da geniş açılı kameraya geçiliyor.

Telefonun kalbinde Snapdragon 665 bulunuyor. Bu, son zamanlarda çıkan en verimli ve güçlü orta segment yongalardan biri olarak gösteriliyor. Buna 4 GB RAM eşlik ediyor. Sonuç olarak pürüzsüz ve güvenilir bir performans kullanıcıları bekliyor.

Diğer çoğu Xiaomi akıllı telefonunun aksine Xiaomi Mi A3, Android One programına dahil olan bir telefon. Bu da saf Android deneyimine sahip olduğu anlamına geliyor. Sonuç olarak daha güvenilir ve hızlı bir güncelleme süreci kullanıcıları bekliyor.

Xiaomi Mi A3’ün 4 GB RAM ve 64 GB kapasiteli versiyonu için 249 avro, 4 GB RAM ve 128 GB kapasiteli versiyonu için de 279 avro fiyat belirlenmiş. Her iki telefon 24 Temmuz’da yurt dışında satışa çıkıyor. Bu Android One telefonunun yakın zamanda Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER