Teknoloji

Xiaomi Android One programından vazgeçiyor

Xiaomi Mi A3 Android One telefonu tanıtıldı, özellikleri ve fiyatı burada

Xiaomi, Android One programından ayrılma kararı alarak Android’in saf versiyonunu sevenleri üzecek bir adım attı. Çinli üretici, Android One programı kapsamında Mi A serisi cihazlarıyla özellikle Batı pazarlarında hatırı sayılır bir kitleye ulaşmış ve temiz bir Android deneyimi isteyenlere güçlü bir alternatif sunmuştu.

Xiaomi’nin bu kararı Mi A3’ün takipçisi olması beklenen Mi A4 isimli cihazın çıkmayacağı anlamına geliyor. Çinli üreticinin neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor. Ancak akıllara düşen ilk ihtimal, Xiaomi’nin bu telefonlar için güncelleme hazırlarken ve dağıtırken sorun yaşaması oluyor.

Xiaomi’nin Mi A serisini güncelleme konusunda yavaş kaldığı biliniyor. Bu da Android One programının en çekici yönlerinden birinin eksik kalmasına sebep oluyor.

Xiaomi, Android One programından çıkan tek üretici değil. Motorola da Android One programından uzaklaşıyor. Şirket telefonlarında saf Android deneyiminin üstüne bazı özellikler ekliyor. Android One cephesinde en güçlü oyuncu olarak Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global kalmış durumda.

İLGİLİ HABERLER