Teknoloji

Android için Office Mobile uygulamasına Dropbox desteği ve OneDrive üzerinden paylaşım imkanı

office-mobile-android-dropbox-211114

Microsoft Office’in mobil versiyonlarına Dropbox desteğini bu ayın başlarında duyurmuştu ve kısa bir süre sonra da iOS uygulamaları bu desteğe kavuşmuştu. Ne var ki, Android uygulamasının Dropbox entegrasyonu bu haftaya kadar gecikti. Neyse ki, Android için Office Mobile uygulamasına gelen son güncellem Dropbox’ı da çevrim içi depolama uygulaması olarak seçenekler arasına ekliyor.

Böylelikle Office kullanıcıları Dropbox’ta depoladıkları dokümanları Android telefonlarında görüntüleme ve düzenleme fırsatı elde ediyor. Android telefon sahipleri Dropbox üzerinde depoladıkları Word, Excel, PowerPoint dokümanlarını Microsoft’a herhangi bir para ödemeden düzenleyebilecek, ne de olsa Office Mobile’ın kullanımı ücretsiz.

Office Mobile’ın Android telefonlarına özel versiyonu oldukça kısıtlı ve temel işlevler sunuyor. Buna ek olarak iOS versiyonunun önceki hâline, Windows Phone’da ise şu anda sunulmakta olan deneyime benziyor. Microsoft iOS tarafında Office Mobile uygulamasını ortadan kaldırmış, bunun yerine Word, Excel, PowerPoint uygulamalarını ayrı şekilde sunmuştu. Ne var ki, Microsoft Android tarafında Office Mobile’ı güncelleyerek sürdürmeye devam ediyor.

Bu arada Android için daha gelişmiş özelliklere sahip bir versiyon yolda. Ayrıca Office Mobile’ın tablet versiyonu da gelecek haftalarda ön izleme safhasında kullanıcıların test etmesi için sunulacak. Windows 10 ile birlikte Office’in dokunmatik ekranlar için optimize edilmiş versiyonu da çıkacak. Böylelikle her üç işletim sistemi de benzer seviyede Office deneyimine sahip olacak.

İLGİLİ HABERLER