Teknoloji

Microsoft Office çok yakında Dropbox kullanıcılarına hizmet verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dropbox-microsoft-office-051114

Microsoft bir yandan kendi bulut servisi OneDrive’ı rekabette ön plana çıkarmak için çalışırken, bir yandan da rakiplerle de iş ortaklığı kurmayı boş geçmiyor. Şirket Dropbox ile Microsoft Office odaklı bir anlaşma yaptı.

Önümüzdeki haftalardan itibaren Dropbox üzerinde tuttuğunuz dosyalara Microsoft Office uygulamaları üerinden erişebilecek ve bu Office dokümanlarını Dropbox mobil uygulaması üzerinden düzenleyebileceksiniz. Bu arada Dropbox web sitesini Microsoft’un Office Online araçlarına bağlamak için de çalışıyor. Ayrıca Dropbox’ın uzun zamandır beklenen Windows Phone uygulaması da önümüzdeki birkaç ay içinde yayınlanacak.

Microsoft’un en büyük rakiplerinden birini desteklemesi garip görünüyor, ancak şirket gerçekleri inkâr edecek durumda değil. Dropbox’ın 200 milyonun üstünde kullanıcısı var ve Microsoft bu büyük kitleyi OneDrive’a çekmekte epey zorlanabilir. Halbuki bu kullanıcıları OneDrive’a çekmek yerine onlara Office desteğini sunarak kendi tarafına çekme şansı biraz daha fazla olabilir.

Dropbox ise bu anlaşmayla birlikte özellikle iş yerinde verimliliği biraz daha artıracak, özellikle kurumsal hizmetleri şirketler tarafından daha fazla tercih edilebilir hâle gelecektir.

İLGİLİ HABERLER