Teknoloji

Android Mesajlar uygulaması için iMessage güncellemesi

Android Mesajlar uygulaması için hazırlanan son güncellemeyle kullanıcıların iMessage ile gönderilen mesaj reaksiyonlarını düzgün şekilde görüntülemesi mümkün hâle geliyor. Güncelleme, iPhone sahiplerinin Android kullanıcısı arkadaşlarına gönderdiği mesajlarda uzun süredir karşılaştıkları bir problemi ortadan kaldırıyor.

Daha önce bir iPhone sahibi Android kullanıcısının iletisine emojiyle reaksiyon verdiğinde Android kullanıcıları bu reaksiyonu ayrı bir mesajda görüyordu. Bu durum da hem kafa karışıklığına hem de dağınıklığa yol açıyordu.

Güncellemeyle birlikte mesaj akışı çok daha sade hâle geliyor. 9to5Google tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, emoji reaksiyonlarının ilgili mesajın hemen altına yerleştirildiğini gösteriyor. Emoji reaksiyonuna dokunulduğunda kullanıcılara “iPhone’dan gönderildi” bilgisi veriliyor.

android mesajlar
Eski versiyon

iPhone’la gönderilen emoji reaksiyonu bazen Android’lerde farklı bir emojiyle gösterilebiliyor. Örneğin, kalp emojisi Android’de kalp gözlü gülen yüz emojisine dönüşüyor. iPhone kullanıcıların emoji reaksiyonlarında yaptığı değişiklikler de Android’de aynı şekilde görülebiliyor.

android mesajlar
Yeni versiyon

Android Mesajlar için hazırlanan bu son güncelleme henüz tüm kullanıcılara ulaştırılmış değil. Uygulamanın beta sürümüne sahip olan herkesin de şimdilik bu değişikliği görüntüleyemediği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER