Teknoloji

Google Asistan Allo’nun vedasından önce Android Mesajlar’a geliyor

google asistan android mesajlar

2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) kapsamında dikkat çekici duyurular yapan şirketlerden birisi de Google. İnternet devinin yaptığı duyuruların büyük kısmında dijital asistanı Google Asistan öne çıkıyor. Android telefon sahipleri, yakında Google Asistan’a Android Mesajlar uygulaması üzerinden de erişebilecek. Asistan, Android Mesajlar’ın akıllı yanıtlar bölümünden ulaşılabilecek. Buraya dokunulduğunda Asistan’a bir soru sorulabilecek ve sorunun yanıtı doğrudan mesaja eklenecek. Bu özellik ilk etapta sadece İngilizceyi destekleyecek.

Söz konusu özellik, akıllara Google’ın gelen kısa mesajları okuması ihtimalini getiriyor. Ancak şirket böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtiyor. Google’ın sunucularına sadece dokunulan Asistan butonunun yanında görülen metin gönderiliyor. Google bunu “öneri parçası” olarak tanımlıyor ve söz konusu parça sohbetin lokal ortamda analiz edilmesiyle oluşturuluyor. Bu özellik çerçevesinde, biri size mesajla “Yemeğe gitmek ister misin?” diye sorduğunda olası yanıtlar arasında pizza emojisi, “Evet” ve restoran araması yapmayı sağlayacak bir buton gösterilecek.

Öneri parçasına dokunulduğunda küçük Asistan kutusundan çeşitli bilgi ve seçenekler gösteren bir kart çıkacak. Kullanıcılar bu bilgi veya seçeneklerden birini yanıt mesajlarına ekleyebilecek. Kartın karşı tarafta nasıl görüneceği hakkında fikir edinmek içinse özelliğin devreye girişini beklemek gerekiyor.

Google duyurduğu günden bu yana Android Mesajlar’a yeni özellikler ekliyor. Şirket, mart ayının sonunda fişini çekeceği Allo uygulamasında bulunan özellikleri de ana mesajlaşma platformu olan Android Mesajlar’a yerleştiriyor. Bu yeni özellikler arasında web tabanlı uygulama, daha iyi mesaj arama, koyu renk modu ve multimedya içeriklere daha kolay erişim de bulunuyor. Google Asistan da Android Mesajlar’ı daha üst bir seviyeye taşıyacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER