Teknoloji

Android için Amazon Appstore hızlı büyüyor, indirme sayısı yüzde 500 arttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un Türkiye’de faaliyet göstermeyen Android uygulama mağazası Appstore açıldığından bu yana büyük bir gelişme göstermiş durumda. Her ne kadar Android’in resmi mağazası Google Play Store’daki kadar fazla uygulama bulunmasa da, özellikle Kindle Fire ailesi tablet sahipleri bu mağazadan bir hayli yararlanmakta. Ayrıca mağazaya ait Android uygulamasının diğer marka cihazlara da indirilebilir olması da Android için Amazon Appstore’un bir ivme yakalamasını sağlıyor.

Amazon’un geçtiğimiz perşembe günü açıkladığı rakamlara göre indirme sayısı geçen yıldan beri yüzde 500’den fazla bir artış gösterdi. Ayrıca uygulama içi satın alma sürecinden yararlanan geliştirici sayısı da üçüncü çeyrekte iki katına çıktı. Şu anda en çok hasılat yapanlar listesinde bulunan 25 uygulamanın 23’ünün bu teknolojiden yararlandığı kaydedildi.

Android için Amazon Appstore direktörü Aaron Rubenson, Amazon’un uygulama ve oyun geliştiricileri için en iyi uçtan uca çözümü sunduğunu kaydetti. Yazılımcıların Amazon Web Servislerini kullanarak oyunları için altyapı oluşturabileceğini vurguladı. Yazılımcılar müşterilerin katılımını daha da artırmak amacıyla GameCircle sisteminin lider tahtaları, başarılar, arkadaşlar ve Whispersync gibi özellikleri de kullanabiliyor. Rubenson, Amazon’un uygulama içi satın alma sisteminin de yazılımcılara ek gelir kaynağı oluşturduğunu kaydetti. Ayrıca yazılımcılar için en önemli unsurlardan biri olan fark edilebilirlik adına onlara daha fazla yöntem sağladığını da sözlerine ekledi. Amazon yöneticisi yazılımcıların işlerini kolaylaştırmak ve onların işlerini büyütmelerine katkı sağlaak için daha fazla yöntem bulmaya çalıştıklarını da vurguladı.

Amazon’un Appstore’unun başarılı olmasında yukarıda da belirttiğimiz gibi Kindle Fire tablet ailesinin rolü büyük. Diğer Android cihazlarının aksine Kindle Fire’larda Google Play erişimi yok, bu da uygulama indirmek veya diğer içeriklere ulaşmak için Appstore’u kullanmayı zorunlu kılıyor.

İlgili >> Amazon

İLGİLİ HABERLER