Teknoloji

Windows 11’de Android uygulama testleri başlıyor

windows 11 android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows 11 beta kullanıcıları, sonunda Android uygulamalarını test edebilecek. Dağıtıma çıkan son Insider Preview sürümü, Amazon Appstore’u ve Windows için Android uygulama desteğini aktif hâle getiriyor. İlk etapta sadece 50 Android uygulaması Windows 11’de çalıştırılabilecek. Microsoft önümüzdeki aylarda destek kapsamındaki uygulamaların sayısını artıracak.

Microsoft, Android uygulamalarının Windows 11’e aitmiş gibi bir deneyim sunmasını amaçlıyor. Kullanıcılar Android uygulamalarında çoklu görev özelliklerinden faydalanabilecek, bu uygulamalara gelen bildirimleri kontrol edebilecek ve Windows’un erişilebilirlik özelliklerini Android uygulamaları üzerinden deneyimleyebilecek.

Uygulamalarda fare ve klavye kullanılabilecek. Ancak pek çok uygulamada tahmin edilebileceği üzere dokunmatik ekran deneyiminden yararlanmak da mümkün olacak.

Şimdilik sadece ABD’deki kullanıcılar, Windows 11 üzerinde Android uygulamalarını test edebilecek. Buna ek olarak; uygulamaların test edileceği cihazlarda AMD, Intel ve Qualcomm’un işlemcilerinin bulunması da koşullar arasında yer alıyor. Liste şu an için çok uzun olmasa da, özelliğin resmen dağıtıma çıkmasıyla birlikte daha fazla Android uygulamasının Windows 11’de çalıştırılabilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER