Teknoloji

Android 9 Pie hâlâ en çok kullanılan sürümler listesine giremedi

android 9 pie samsung android pie

Google Android sürümlerinin kullanım oranlarını her ay düzenli olarak açıklıyor. Şirket tarafından açıklanan en son veriler, en yeni sürüm olan Android 9 Pie açısından yine pek iyi görünmüyor.

Google tarafından paylaşılan son oranlara göre, geçtiğimiz yıl yayınlanan Android Oreo en çok kullanılan ikinci Android sürümü hâline gelmiş durumda. Bir ay içinde kullanım oranını yüzde 2.3 artıran Oreo, yüzde 21.5 ile en çok kullanılan ikinci Android sürümü oldu. İkinci sıranın eski sahibi Android Marshmallow ise yüzde 21.3 ile üçüncü sırada yer alıyor. Zirvede ise hâlâ 2016’da yayınlanan Android Nougat bulunuyor. Ancak bu sürümün kullanım oranının da yüzde 29.3’ten yüzde 28.1’e gerilediğini belirtmekte fayda var.

Artık neredeyse tarihi eser statüsüne gelen Android Lollipop, hâlâ ekosistemdeki cihazların yüzde 17.9’unda kullanılıyor. Gerçekten eski sürümlere gelindiğinde ise KitKat’ın yüzde 7, Jelly Bean’in ise yüzde 3’lük bir kullanım oranına sahip olması dikkat çekiyor. Ice Cream Sandwich ve Gingerbread sürümleri de yüzde 0.3 ve yüzde 0.2’lik paylarıyla listede boy göstermeyi sürdürüyor.

Android 9 Pie için işler önümüzdeki dönemde yola girebilir

Android Oreo, ilk yılının sonunda Nougat’nın ilk yılındakinden daha yüksek bir kullanım oranına ulaşmayı başarmıştı. Dolayısıyla Android 9 Pie için de benzer bir senaryonun gerçekleşmesi oldukça muhtemel görünüyor. Güncelleme dağıtım sürecini hızlandırmaya yönelik Project Treble gibi girişimlerin varlığı ise değişimin çok daha çabuk gerçekleşmesini sağlayabilir

İLGİLİ HABERLER