Manşetler

HTC Android 9 Pie güncellemesini alacak telefonlarını açıkladı

htc u12 plus

HTC’yi akıllı telefon üreticileri arasında saymamak artık normal sayılır. Google’ın hafta içinde duyurduğu Pixel 3A, şirketin HTC’den bir buçuk yılı aşkın zaman önce satın aldığı Tayvanlı ekip tarafından geliştirildi. HTC ise geçen yaz çıkardığı U12 Plus modelinden beri yeni bir amiral gemisi telefon çıkarmadı. Yine de, şirket mevcut telefonlarına belirli bir oranda ilgi göstermeye devam ediyor. En azından onların en son sürüme güncellemek için çalışıyor.

Tayvanlı üretici, Android 9 Pie için epey geciktiği güncelleme takvimini duyurdu. HTC U11 mayıs sonlarında güncellenecek ilk cihaz olacak. Onu haziran ayında çıkacak U12 Plus güncellemesi izleyecek. U11 Plus için güncelleme de haziran sonunda çıkacak. Diğer HTC telefon sahiplerinin güncelleme konusunda herhangi bir şansı olmayacak gibi görünüyor.

Bir zamanlar HTC, Android’in en son versiyonuna geçiş konusunda ilk davranan üreticilerden bir tanesiydi. Hem mevcut telefonlarını güncellemede hem de yeni sürümlü telefonlar sunma konusunda şirket epey hızlı davranırdı. Ancak o yıllar geride kaldı, HTC’nin dikkati ve geleceği Vive sanal gerçeklik donanımlarını başarılı bir ekosistem hâline getirmeye kaydı.

Şimdiki Android 9 güncellemesi hâlâ HTC’ye sadakat duyan hayranlar için bir teşekkür olarak görülebilir. Google’ın yeni duyurduğu Android 10 Q sürümü muhtemelen hiçbir HTC telefonunda çalışmayacaktır. Tabii ki, gayri resmi çabalarla bunu mümkün kılanlar olabilir. Ancak bu tür çalışmaların sonuçları da tüm kullanıcılara ulaşmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER