Teknoloji

Android 10’un Odak modu beta sürecinden çıktı, Android 9 Pie’a da geldi

android 10 odak modu

Google’ın sizi telefonunuzdaki dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak tutmak amacıyla geliştirdiği birçok işlevden bir tanesi olan Focus, yani Odak modu Android 10’da beta sürecinden çıktı.

Bu özellik yılın başlarında Android 10 beta olarak sunulduğunda mevcut Dijital Sağlık işlevi içinde beta olarak çıkış yapmıştı. Böylelikle Android 10 cihaz sahipleri herhangi bir ek indirme işlemine ihtiyaç duymadan bu özellikten yararlanabiliyor. Buna ek olarak, Odak modu Android 9 Pie yüklü telefon sahipleri için de kullanıma sunuldu.

Beta sürecinden çıkmış olması özellik bakımından herhangi bir şey değiştirmiyor. Ancak Google, Odak modunu daha kullanışlı hâle getirecek birtakım yeni yollar bulmuş. Bunların arasında en dikkat çekici olanı ayarlama takvimine göre bu işlevin otomatik olarak açılması ve kapanması oluyor. Aynı zamanda “ara ver” seçeneği de eklenmiş, böylelikle dikkat dağıtma korumalarını beş, 15 ya da 30 dakika boyunca devre dışı bırakmaya izin veriliyor.

Odak modu ile telefonu elden bırakmaya yönelik yeni bir gerekçe yaratılıyor. En azından kullanıcılar dikkatlerini dağıtan uygulamaları kullanmayı biraz daha sınırlayacaktır. Odak modu, benzer işlevlere sahip Rahatsız Etme, Ebeveyn Kontrolleri ve Dijital Sağlık içindeki Uygulama Zamanlayıcıları arasına katılıyor. Aslında ActionDash gibi üçüncü taraf araçlar bu işlevi uzun zamandır sunuyordu, ancak Google’ın geliştirdiği araçları kullanmayı sevenler için Odak modu denemeye değer bir yenilik gibi görünüyor.

Eğer Android 10 ya da Android 9 Pie yüklü bir telefon kullanıyorsanız, Dijital Sağlık bölümüne girin. Orada Odak modunu bir alt menünün içinde göreceksiniz.

İLGİLİ HABERLER