Teknoloji

Android 9 Pie güncellemesi alacak 8 Motorola akıllı telefonu

motorola android 9 pie

motorola android 9 pie

Motorola telefon sahibi olup cihazlarının Android Pie güncellemesini alıp almayacağını merak edenler için haber geldi. Motorola, hangi telefonlarının güncellemeyi alacağını açıkladı.

Şirketten gelen açıklamaya göre Moto Z3, Moto Z3 Play, Moto Z2 Force, Moto Z2 Play, Moto X4, Moto G6 Plus, Moto G6 ve Moto G6 Play telefonları Android Pie güncellemesini alacak.

Ne var ki, henüz bu telefonların ne zaman güncelleme alacakları açıklanmadı. Görünen o ki, güncellemeler önümüzdeki sonbaharda başlayacak. Bu sayede önümüzdeki birkaç ay içinde listedeki telefonlardan bazıları Android Pie’ı almış olacaklar.

Bu telefonların güncelleme listesinde yer almaları çok şaşırtıcı sayılmaz. Şaşırtıcı olan, bazı telefonların listede yer almaması. Örneğin, bu yıl çıkan Moto E5 serisini listede göremiyoruz. Ayrıca 2017’de çıkan Moto G5 ve Moto G5S modellerini de Android 9 Pie‘a güncellenecekler içinde görmüyoruz.

Android 9 Pie güncelleme listesine yeni modeller eklenebilir

Bu listenin son liste olup olmadığını bilmiyoruz. Yani, ileride liste yeni modellerle güncellenebilir. Ancak Motorola, hiçbir telefonu için uzun vadeli destek taahhüt etmiyor. Eğer Motorola’nın giriş seviyesi veya G serisi telefonlarından birine sahipseniz, o hâlde Android 9 güncellemesini almanız çok zor olacaktır.

Android Pie sürümü birçok dikkat çekici yenilikle geliyor. Bu nedenle güncellemeyi alamayacak olan telefonlar için bir kayıp durumu söz konusu olacaktır. Güncellenecek telefonlara sahip olanlar da yenilenmiş kullanıcı arayüzü, daha uzun pil ömrü ve bunun gibi yeniliklerle tanışma fırsatı yakalayacaklar.

İLGİLİ HABERLER