Teknoloji

Android 5.0 Lollipop’un sürpriz yumurtası ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-5-0-lollipop-181014

Google her bir Android versiyonuna çeşitli küçük özellikler ekliyor ve bunlar da Sürpriz Yumurta (Easter Egg) olarak adlandırılıyor. Hafta içinde resmiyet kazanan, ancak henüz son kullanıcılarla buluşmaya başlamayan Android 5.0 Lollipop’un sürpriz yumurtası bir geliştiricitarafından, ön izleme aracının içinde yer alan simülasyon kullanılarak gösterildi.

Lollipop’un sürpriz yumurtası fenomen hâline gelmiş ve bir kuşun ekranın altından ve üstünden beliren yeşil renkli boruların arasından geçmeye çalıştığı Flappy Bird oyununun mantığı temel alınarak hazırlanmış özel bir oyun. Android robotu ekranın altında ve üstünden çıkan çeşitli lolipopların arasından, onlara temas etmeden geçmeye çalışıyor.

Sam Nalty adlı kullanıcı YouTube hesabı altından Android 5.0 Lollipop’un kullanıcı arayüzünde gezinti içeren bir video yayınladı. Bu video içinde Lollipop’un sürpriz yumurtası da gösteriliyor. Her ne kadar geliştirici versiyonunda yer alsa da, bu sürpriz yumurtanın Android 5.0 Lollipop’un final sürümünde yer alıp almadığı henüz net olarak bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER