Teknoloji

Android 5.0 Lollipop bu sefer Samsung Galaxy S4’te görüldü

android-5-0-lollipop-071114

Android 5.0 Lollipop’un Samsung Galaxy S5’te nasıl çalışacağına dair çeşitli ipuçları ve ekran görüntüleri daha önce ortaya çıkmıştı. Şimdi de onun selefi olan Galaxy S4’ün de Lollipop’un tadına bakmış hâlini görme şansına erişiyoruz.

Aşağıda gördüğünüz videoda Samsung Galaxy S4’ün Exynos yongaset barındıran Güney Kore versiyonu Android 5.0 Lollipop’u çalıştırırken görülüyor. Samsung Galaxy S4’ün Snapdragon işlemcili versiyonunun akıbeti henüz bilinmiyor, ancak Samsung o versiyonu da Lollipop’tan mahrum bırakmayacaktır.

TouchWiz, işletim sistemine has özellikler ve Material Design etkisinin göründüğü tasarım unsurlarının hepsi Galaxy S5’te olduğu gibi S4’te de yer alıyor. Yazılımın henüz çeşitli hatalar içerdiği görünüyor, ancak cihaz Lollipop’un LRX02E kod adlı daha erken bir sürümüyle çalışıyor. En son Lollipop sürümü LRX21M tanımlayıcı kodunu taşıyor.

samsung-galaxy-s4-android-5-0-lollipop-071114

Samsung’un Lollipop güncellemelerinin ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor. Ancak ortalıkta dolaşan son dedikodular Galaxy S5’in önümüzdeki aralık ayından itibaren güncellenmeye başlanacağı, Galaxy S4’ün de 2015’in başlarında Lollipop ile tanışacağı yönünde.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER