Teknoloji

Android 4.0.3 ve üstü sürümler için Google Haritalar güncellemesinin dağıtımı başladı

Google Haritalar’ın yeni tasarımı mayıs ayının başında internete sızmış, mayıs ayının ikinci haftasındaysa şirketin I/O 2013’te düzenlediği etkinlikte yeni tasarıma ait bazı görüntüler kamuoyuyla paylaşılmıştı. Masaüstü kullanıcılarına beta olarak ulaştırılan güncelleme nihayet mobile de adımını attı. Android’in 4.0.3 ve üstü sürümlerini kullananlara güncellenmiş Google Haritalar’ın dağıtımı başlarken, Google Play’deki kayıtlar da güncellendi. Ancak Google Play kayıtlarındaki güncellemeye rağmen, kullanıcıların yenilenmiş Google Haritalar ile tanışmaları biraz zaman alabilir.

google-haritalar-dubai-100713

Google Play’deki değişiklik kaydına göre, güncelleme Android 4.0.3 ve üstü sürümlere önümüzdeki haftalar içinde kademeli olarak dağıtılacak. Mobil işletim sisteminin eski versiyonlarını kullananlar hangi Google Haritalar sürümünden faydalanacaklarını Google’a başvurarak öğrenebilecek. Google bunun için kullanıcılarına Google Play üzerinden bir bağlantı sunsa da, halihazırda bu bağlantının açılmadığı görülüyor.

Güncellenmiş Google Haritalar genişletilmiş navigasyon ve yenilenmiş keşif seçenekleriyle birlikte geliyor. Genişletilmiş navigasyon kapsamında kullanıcılara dinamik rota çizme ve canlı trafik güncellemeleri sunulurken, yenilenmiş keşif seçenekleriyle kullanıcılar farklı yolları kullanarak mekan taraması yapabilecek. Tabletlere özgü deneyimler özelliği kapsamında bazı binaların içinin keşfedilmesinin de önünü açan Google Haritalar, 360 derecelik Sokak Görünümü sayesinde kişiye özgü tavsiyelerde bulunabiliyor. Ancak Google Haritalar’da sunulan tüm özelliklerin her yerde aktif olmadığını belirtmekte fayda var.

İlgili >> Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER