Eğlence

Amy Winehouse hologramı 2019’da canlı orkestrayla dünya turuna çıkacak

amy winehouse
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hayata gözlerini yuman, ancak hologramıyla sahnelerde boy göstermeyi sürdüren sanatçılar kervanına katılan son isim Amy Winehouse oldu. 2011’de hayatını kaybeden Winehouse’un “dijital hayaleti” canlı bir orkestra eşliğinde “Rehab” ve “Valerie” şarkılarını seslendirecek.

Winehouse’u sanal biçimde de olsa yeniden sahnelere taşıyacak bu turnenin organizasyonu Los Angeles merkezli BASE Hologram ve Amy Winehouse Vakfı tarafından yapılıyor. Vakıf, alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele için para topluyor.

Hologram turnesi furyasını ünlü rapçi Tupac‘in hologramının 2012’de Coachella festivalinde sahneye çıkması başlatmıştı. Tupac’i Ronnie James Dio, Biggie Smalls ve Whitney Houston gibi başka müzisyenler ve Andy Kaufman ile Redd Fox gibi komedyenler de izlemişti. BASE Hologram hâlihazırda Roy Orbison ve Maria Callas’ı da hologramla sahneye çıkarıyor. Roy Orbison 1988’de, Maria Callas ise 1977’de hayata veda etmişti.

Amy Winehouse hayranları turneye karşı

Amy Winehouse Vakfı‘nın da organizatörleri arasında olduğu bu turne, ünlü şarkıcının hayranları tarafından pek de hoş karşılanmadı. Hayranları turneyi sanatçının mirasına gölge düşürme çabası olarak tanımladı. Buna karşılık, sanatçının babası Mitch Winehouse ise kızının müziğinin milyonlarca kişinin hayatına dokunduğunu ve bıraktığı mirasın bu yenilikçi biçimde yaşayacağını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER