Teknoloji

AMD’nin Nvidia’nın RTX Voice aracına rakibinin ipuçları yanlışlıkla ortaya çıktı

amd rtx voice

AMD, Nvidia grafik kartlarına has bir özellik olan, görüşme sırasında veya mikrofonunuzu kullanırken arka plan gürültüsünü ortadan kaldıran RTX Voice‘a bir rakip çıkarmak üzere gibi görünüyor. Tom’s Hardware, AMD’nin YouTube kanalında, görünüşe göre yanlışlıkla yayınladığı bir fragmana göre bu iddiayı ortaya attı. Neyse ki fragmanın bir kopyası, Reddit kullanıcısı u/zenobian tarafından silinmeden indirildi ve Reddit alt dizinine yüklendi.

Sızdırılan fragman, AMD’nin Noise Supression, yani Gürültü Bastırma özelliğinin, Nvidia’nın daha sonra Nvidia’nın Broadcast uygulamasına dahil edilmiş olan RTX Voice özelliği ile çok benzer şekilde çalışacağını gösteriyor. Hem giden hem de gelen mikrofon sesinden arka plan gürültüsünü filtreleyen iki yönlü bir gürültü azaltma sunmak için gerçek zamanlı bir derin öğrenme algoritması kullanıyor ve görünüşe göre AMD’nin mevcut Adrenalin yazılımında yerleşik olarak bulunuyor.

Asıl soru, AMD’nin gürültü bastırma teknolojisinin pratikte ne kadar iyi çalıştığı olacaktır. Nvidia’nın RTX Voice teknolojisi o kadar iyi çalışıyor ki, bazıları bu aracın sihirli bir dokunuşta bulunduğu benzetmesini yapıyor. AMD’nin, GPU pazarındaki geri kalmış görüntüsünün üstesinden gelme umudu varsa, muhtemelen bunun gibi Nvidia özelliklerinin karşılığını vermesi gerekiyor.

Gelişinin işareti sızan bu özelliğin resmi duyurusunun ne zaman olacağından veya onu kullanmak için hangi donanımın gerekli olacağından bahsedilmiyor. Nvidia, RTX Voice yazılımını ilk kez piyasaya sürdüğünde, yeni grafik kartlarında bulunan AI odaklı tensör çekirdekleri, bunun çalışmasını sağlamanın anahtarı gibi görünüyordu. Ancak sonraki aylarda Nvidia, özel donanıma sahip olmayan çok daha eski kartlarda da bu özellik için resmi destek vermişti. AMD’nin özelliğinin benzer şekilde geniş bir cihaz yelpazesinde çalışmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER