Teknoloji

OBS için Nvidia’nın mükemmel gürültü giderme desteği

obs nvidia gürültü giderme

Yayıncılar için temel yazılımlardan biri olan Open Broadcaster Software (OBS), Nvidia’nın mükemmel gürültü giderme teknolojisi için yerel destek kazandı. Grafik kartı üreticisi Nvidia, bu önemli gelişmeyi dün duyurdu.

Daha önce OBS’yi Nvidia’nın Broadcast yazılımıyla birleştirerek aynı etkiyi elde etmek mümkün olsa da, artık arka plan gürültüsünü giderme özelliğini doğrudan OBS içinden ayarlayabileceksiniz. Bu özellik şu anda OBS Studio 27’nin beta sürümüyle kullanılabilir ve yakında tam sürümüyle gelecek.

Nvidia’nın gürültü giderme teknolojisi, önce RTX Voice olarak ve ardından Nvidia Broadcast’te yerleşik özelliklerden biri olarak bir süredir kullanılıyordu. Yapay zekâ destekli araç, klavye takırtılarından PC’nizin gürültülü fanlarına kadar her şeyi iptal edebiliyor. Bir yayıncının cephaneliğine harika bir ek olduğu bir gerçek. İzleyicilerin oyunun sesine ve yayıncının yorumlarına odaklanabilmesi için dikkat dağıtıcı arka plan gürültüsünü filtrelemeye yardımcı olur.

Nvidia Gürültü Giderme OBS’te nasıl etkinleştirilir?

Nvidia’nın duyurusuna göre, özelliğin OBS Studio 27’nin yeni beta sürümüyle çalışması için Broadcast Audio Effects SDK‘sını indirmeniz gerekecek. Ayrıca şirketin en yeni oyuna hazır sürücüsüne de ihtiyacınız olacak. Bunları indirdikten sonra, Nvidia kurulum sürecini şu şekilde açıklıyor:

Yeni özelliği kullanmak için, OBS’yi açın, Ses Karıştırıcısında ses kaynağınıza sağ tıklayın, “Filtreler” i seçin, yeni Filtreler penceresinin sol alt köşesindeki “+” simgesine tıklayın, “Gürültü Bastırma” filtresini seçin, girin bir ad seçin, listedeki yeni filtreye tıklayın, “Yöntem” açılır menüsünü genişletin, “NVIDIA Gürültü Kaldırma” yı seçin, arka plan seslerinizin ne kadar yüksek olduğuna bağlı olarak yoğunluğu ayarlayın ve ardından Filtreler penceresini kapatın. NVIDIA Gürültü Giderme artık etkindir.

Yeni entegrasyon, Nvidia’nın en yeni oyuna hazır sürücüsüyle geldi. Ayrıca bu güncelleme Mortal Shell’in RTX güncellemesinin yanı sıra altı yeni G-Sync uyumlu ekran için de destek ekliyor.

İLGİLİ HABERLER