Teknoloji

AMD Radeon RX 6000 serisinin tasarımını Twitter’da ve Fortnite’da gösterdi

amd radeon rx 6000

AMD’nin en son seri yeni grafik kartları, Radeon RX 5700 serisi ne tasarımları ne de performansıyla müşterileri fazla tatmin etmedi. Ancak yeni Radeon RX 6000 serisi ile birlikte Nvidia’nın amiral gemisi grafik kartlarına verilmesi beklenen cevap gelecek gibi görünüyor.

AMD, yeni kartının tasarımını gösteren bir fotoğrafı Twitter üzerinden paylaştı. Üçlü fan, dev muhafaza ve ikiz 8 pimli güç konektörleri, RX 6000’in kendisine biçilen rolü oynamaya görsel açıdan hazır olduğunu gösteriyor. Beklenen yeni kartın önceki amiral gemisi Radeon VII’ten daha düzgün görünüme sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Dikkat çekici bir şekilde AMD, kendi Fortnite adasında kartın tam bir görüntüsünü incelemenize izin veriyor. Ancak aşağıdaki tam ve yüksek çözünürlüklü resimde zaten göremeyeceğiniz pek çok sürpriz beklemiyoruz.

Nvidia da yakın zamanda gerçekleştirdiği yeni GPU tanıtımlarından önce RTX 3090‘ın tasarımının işaretlerini vermişti. Aynı zamanda RTX 3080‘in tasarımının da üzerinde önemle durmuştu.

AMD, RX 6000 serisinin duyurusunu 28 Ekim’de gerçekleştirecek. Nvidia RTX 3080’in yurt dışı fiyatını 700 dolar, RTX 3070’in fiyatını ise 500 dolar olarak açıklamıştı. Bu iki kart da ekim ayında çıkacak. AMD fiyat konusunda rekabetçiliğiyle biliniyor. Belki yeni bir ekran kartı satın almak isteyenler AMD’nin yeni GPU serisini beklemek isteyebilirler. Bu arada yeni GPU’lar, PS5, Xbox Series S ve Series X gibi gelecek nesil konsollarda bulunacak GPU’lar ile aynı mimariyi kullanıyor.

İLGİLİ HABERLER