Teknoloji

AMD PS5 ve Xbox Series X işlemcilerini, Zen 3 CPU’larını zamanında çıkaracak

AMD PS3 ve Xbox Series X işlemcilerini, Zen 3 GPU'larını zamanında çıkaraca

AMD CEO’su Lisa Su, şirketin ikinci çeyrek finans raporu telekonferans oturumunda 2020 yılı için daha önce planlanmış olan ürün çıkışlarının beklenen şekilde seyir izlediğini kaydetti. Zen 3 mimarisini temel alan 7nm işlemciler ve RDNA 2 veya Big Navi olarak nitelendirilen grafik kartları da bunların arasında yer alıyor.

Ayrıca Su, AMD’nin gelecek nesil konsol yongaları için de ilk üretimlere ve sevkiyatlara başladığını da kaydetti. Bu yılın sonlarına doğru çıkacak PS5 ve Xbox Series X oyun konsollarında AMD tasarımı işlemci bulunacak.

Yıl sonuna doğru PC’lerini yeni çıkacak AMD donanımlarıyla güncellemek isteyenler için bu açıklamalar memnuniyet verici oluyor. Ancak ürün yol haritasına uygun şekilde ilerlemekte son zamanlarda sıkıntılar yaşayan Intel için durumun biraz talihsiz olduğunu söyleyebiliriz. Intel, zaten çıkışının gecikeceği daha önce duyurulmuş olan 7nm tabanlı işlemcilerinin bir kez daha gecikeceğini ve çıkışının 2022’ye kalacağını açıkladı. Bu arada Intel’in donanım şefi Dr. Venkata “Murthy” Renduchintala da ağustos ayında şirketten ayrılıyor.

Su, AMD’nin geride kalan çeyrek yıllık dönemdeki başarısında Ryzen 4000 mobil işlemcilerin payının olduğuna dikkat çekti. Sayıları giderek daha da artan, yüksek güç ve sağlam pil ömrü sunan dizüstü bilgisayar modelinde bu işlemci ailesinin üyelerini görüyoruz. Aslında Su, bu işlemcilerin getirdiği gelirin, şirket tarihindeki diğer mobil işlemcilerin getirdiği gelirden çok daha yüksekte olduğu bilgisini de paylaştı.

AMD, devam etmekte olan Kovid-19 pandemisi nedeniyle yılın geri kalan zaman diliminde de belirsizliğin süreceğini tahmin ediyor. Buna rağmen şirket, daha çok bireysel tüketici odaklı ürün çıkışlarında takvime göre ilerleyeceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER