Teknoloji

AMD 2020’yi rekor gelir ve kâr artışıyla kapattı

amd

AMD, 2020’de kelimenin tam anlamıyla gaza basmış gibi görünüyor. Yeni nesil PlayStation ve Xbox’ların kalbinde olan şirket, bilgisayar işlemcileri konusunda da çıtayı yukarıya taşımış durumda. GPU tarafında Nvidia’ya meydan okuyan şirket, dizüstü bilgisayarlarda da Intel’le güçlü bir rekabete hazır durumda.

Bütün bunlar, AMD’nin bilançolarına da yansıyor. 2020’nin dördüncü çeyrek ve tüm yıl finans raporlarını açıklayan şirketin hemen hemen her alanda gelirlerini rekor seviyelerde artırması göze çarpıyor.

AMD’nin 2020’nin dördüncü çeyreğindeki gelirleri, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 53 oranında artışla 3.2 milyar dolara çıktı. Kâr ise yüzde 948 gibi etkileyici bir artışla 1.78 milyar dolara yükseldi. 2019’da 6.7 milyar dolar olan toplam gelir ise 9.76 milyar dolara çıktı. 2019’da sadece 341 milyon dolar olan toplam kâr ise 2.49 milyar dolara yükseldi. Açıklamada dördüncü çeyrek rakamlarında vergi avantajının etkisi olduğu da belirtildi.

Şirketin açıklamasında gelir rekorunun kırıldığının da altı çizildi. AMD’den daha önce yapılan açıklamada, 2020’nin ikinci yarısında pandemi nedeniyle daha zayıf bir talebin beklendiği ifade edilmişti.

Kaydedilen gelir ve kâr artışının tamamen son kullanıcı ürünlerindeki çiplerle bağlantılı olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak şirketin çeyrek gelirlerinin yarısından fazlasının Programlama ve Grafikler segmentinden gelmesi de göze çarpıyor. AMD ürünlerini bulmanın zorluğu konusunda ise henüz bir değişiklik olmayacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER