Eğlence

Amazon Yüzüklerin Efendisi setini İngiltere’ye taşıyor

amazon yüzüklerin efendisi

Amazon, merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisinin setini İngiltere’ye taşıma kararı aldı. Dizinin ilk sezonu, tıpkı Peter Jackson’un filmleri gibi, Yeni Zelanda’da çekilirken, ikinci sezonla birlikte prodüksiyonun İngiltere’de yapılacağı ifade edildi.

Kesin çekim yerleri şu an için bilinmiyor. Ancak Deadline’ın haberinde ilk sezon için hazırlanan setlerin İngiltere’ye taşındığı ve bu setler için stüdyo arayışının sürdüğü belirtildi. Amazon’un Good Omens ve Anansi Boys gibi dizilerinin çekimleri de İngiltere’de yapılıyordu.

Ancak İngiltere’ye geçiş bazı tartışmaları da beraberinde getirecek gibi görünüyor. J.R.R. Tolkien Orta Dünya ve Shire’ı kafasında şekillendirirken İngiltere’nin kırsalındaki yaşam deneyiminden ilham almıştı. Ancak Peter Jackson’ın çektiği filmlerle birlikte Yüzüklerin Efendisi Yeni Zelanda ile özdeşleşmiş ve ülke için ciddi bir turizm geliri kaynağı olmuştu.

Deadline’ın haberine göre, Amazon Yüzüklerin Efendisi setini İngiltere’ye taşıma kararında Yeni Zelanda’nın sıkı COVID-19 önlemleri etkili oldu. Oyuncu kadrosunun yarısından fazlasının İngiliz olması, sınır kısıtlamaları ve karantina önlemleri nedeniyle ekibin neredeyse iki yıl Yeni Zelanda’da kalması, ülke değişikliği ihtiyacını da beraberinde getirdi. Setin İngiltere’ye taşınmasıyla birlikte oyuncuların evlerine daha yakın olması ve aynı zamanda gerektiğinde Avrupa’da başka yerlerde de çekim yapılabilmesi amaçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER