Teknoloji

Amazon ürün yorumlarını yapay zekâ ile özetliyor

amazon.com.tr amazon oyun

Amazon ürün yorumlarını özetlemek için yapay zekâdan yararlanmaya başladı. Böylelikle çok sayıda yorum arasında gezinmek istemeyen ve zamanı kısıtlı müşteriler için alışveriş deneyiminin hızlandırılması hedefleniyor.

Söz konusu özelliği ortaya çıkaran isim New York merkezli pazarlama ajansı Fortress Brand’in teknoloji şefi Mark Wieczorek oldu. Yapay zekâ ile hazırlanan yorumlardan birini paylaşan Wieczorek, yorumun altında “Müşteri yorumlarından yapay zekâ ile hazırlanmıştır” şeklinde bir notun olduğuna dikkat çekiyor.

Wieczorek tarafından paylaşılan ve yapay zekâ tarafından çıkarılan yorum özeti ise şu şekilde: “Bu hava temizleyici, müşterilerden çeşitli yönlerden olumlu geri bildirimler almıştır. Birçok müşteri, havayı temizleme ve hava kalitesini iyileştirme yeteneğini övmüş, hatta bazıları onu en iyi hava temizleme cihazı olarak adlandırmıştır. Kokuların giderilmesinde de etkili olan ürün, şık görünümü müşterilerin beğenisini kazanmıştır. Bununla birlikte, bazı müşteriler, alerjileri ve astımı azaltmadaki etkinliği konusunda karışık görüşler dile getirmişlerdir.”

Hâlihazırda sadece Amazon’un mobil sitesinde bazı ürünler için yapay zekâ tarafından hazırlanan yorum özetleri görülüyor. Şirketten konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak daha önce yapılan bir açıklamada, tüm iş kollarında üretici yapay zekâdan faydalanmak için çalışmalar yapıldığı belirtilmişti. Bu çalışmaların sahte yorumları engelleme konusunda bir işe yarayıp yaramayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Amazon yapay zekâ ilgisini iş ilanlarıyla göstermişti

Amazon yapay zekâya olan ilgisini verdiği iş ilanlarıyla göstermişti. Söz konusu ilanlardan birinde şirketin arama deneyimini “Ürünle ilgili soruların yanıtlarını bulmanıza, ürün karşılaştırmaları yapmanıza, kişiselleştirilmiş ürün önerileri almanıza ve çok daha fazlasına yardımcı olan etkileşimli bir konuşma deneyimi ile ihtiyaçlarınıza en uygun ürünü kolayca bulmanızı sağlayacak” şekilde yenilemeyi hedeflediği belirtilmiş ve bu da akıllara ChatGPT’yi getirmişti.

İLGİLİ HABERLER