Teknoloji

Amazon sonbahar donanım etkinliğinin öne çıkan duyuruları

amazon

Amazon bu akşam sonbahar donanım etkinliğini düzenledi ve birçok yeni teknolojik ürününün duyurusunu yaptı. Yeni ürünler arasında Kindle Scribe, güncellenmiş bir Fire TV cihazı, Echo Auto’nun ikinci nesli de bulunuyor. Aşağıda Amazon sonbahar etkinliğinin öne çıkan ürünlerini özet hâlinde bulabilirsiniz.

Kindle Scribe

amazon kindle scribe

Kindle artık sadece okuma amaçlı bir cihaz olmayacak. En yeni Kindle, E-Ink ekrana sahip, okuma ve yazma işlevlerini bir arada sunan bir tablet oluyor. 10.2 inç, 300 ppi ekran ile gelirken ekran kalemi olarak Basic Pen veya Premium Pen çeşitleri sunulacak.

Premium Pen, Basic Pen’e göre 30 dolar daha yüksek bir yurt dışı fiyatına sahip olacak. Üzerinde özelleştirilebilir bir kestirme düğmesi ve silgi için sensör bulunuyor. Standart ekran kalemiyle birlikte Kindle Scribe, 339 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olacak ve bugün itibarıyla ön siparişe açıldı.

5. Nesil Echo Dot

amazon echo dot

Amazon iki yeni Echo Dot hoparlör tanıttı. Bunlardan biri saate sahipken diğerinde saat bulunmuyor. Bunlar önceki nesil ürüne çok benzerken, şimdi daha gelişmiş ses çıkışı, sıcaklık sensörü ve dokunmatik hareketlerle kontroller ekleniyor. Saatli Echo Dot’ın daha yüksek çözünürlüklü ve daha parlak bir LED ekranı da bulunuyor.

Echo hoparlörlerle Wi-Fi ağını genişletme imkanı

İki yeni Echo Dot hoparlörünün yanı sıra, Amazon bu cihazların Eero Mesh Wi-Fi ağı için Wi-Fi menzil genişleticileri olarak kullanılabileceğini açıkladı. Bu yetenek Amazon’un duyurusunu yaptığı yeni Echo hoparlörlerinin özellikleri arasında bulunurken, 20 Ekim’den itibaren dördüncü nesil Echo cihazlarına da gelecek. Daha sonra da dördüncü nesil Echo Dot cihazlarına gelecek.

Echo Auto

amazon echo auto

Amazon Echo Auto adlı yeni bir cihaz da tanıttı. Aslında bu cihaz 2018 yılından beri güncellenmemiş bir cihazın yeni sürümü oldu. Selefi gibi, yeni Echo Auto da otomobile Alexa sanal asistanı getiriyor. Böylelikle eller serbest şekilde otomobilin ses sistemini kontrol etme, Bluetooth üzerinden gelen çağrıları kabul etme ve dahası gerçekleştirilebiliyor.

İkinci nesil Echo Auto daha küçük boyutlara sahip. Böylelikle otomobillerin kontrol panellerine yerleştirilmesi de kolaylaşacaktır. Orijinal modelle karşılaştırıldığında, sekiz yerine beş mikrofon barındırdığı görülüyor. Ancak iyileştirilmiş algoritmaların yardımıyla radyo veya klima gibi diğer seslere rağmen sesli komutları rahatlıkla algılayabiliyor. Yurt dışı fiyatı ise 54.99 dolar olarak belirlendi.

Alexa destekli BMW sesli asistanı

Bazı BMW otomobillerinin hâlihazırda Alexa desteğine sahip olmasına rağmen, BMW şimdi sesli asistanın teknolojisini, Amazon Alexa Özelleştirilmiş Asistan programı aracılığıyla kendi sistemini oluşturmak için kullanıyor. BMW, gelecek iki yıl içinde kendi sesli asistanını otomobillerinde sunmaya başlamayı planlıyor.

Halo Rise

amazon halo rise

Amazon, Halo Rise adlı yeni bir cihaz da gösterdi. Bu cihaz geceleri baş ucunuzda durarak uykunuzu takip ediyor. Bunu da nefes ve hareket takibi odaklı sensörler yardımıyla yapıyor. Sonuç olarak ne kadar iyi uyuduğunuz konusunda bir tablo ortaya koyuyor. Ayrıca uyanmak için alarm kurmak da mümkün. Sahiplerini ışıklar ve sesle uyandırıyor. Cihaz bu yılın sonlarına doğru yurt dışında satışta olacak. Fiyatı da 139.99 dolar olarak belirlendi.

Fire TV Cube

amazon fire tv cube

Fire TV Cube cihazının en son sürümü çeşitli yükseltmelerle birlikte geliyor. HDMI girişi sayesinde set üstü cihazı bağlama ve bu cihazı sesle yönetme, yüksek çözünürlüklü içeriğin çözünürlüğünü daha da zenginleştiren süper çözünürlük yükseltme, Wi-Fi 6E desteği bunların arasında yer alıyor. Bu arada sekiz çekirdekli yeni yonga sayesinde, Amazon’un belirttiğine göre, önceki nesil ürüne göre yüzde 20 daha hızlı çalışıyor. Yeni Fire TV Cube, 139.99 dolarlık fiyat etiketine sahip. Ön siparişler yurt dışında bugün itibarıyla alınmaya başladı ve ekim ayında satışta olacak.

4K Fire TV

amazon fire tv

Yeni Fire TV Cube cihazına ek olarak Amazon, iki yeni Fire TV Omni QLED TV’nin duyurusunu yaptı. Bu yeni TV’ler çevresel ışık sensörleriyle donatılmış ve etrafta kimse olmayınca ekranı karartıyor. 65 inç TV’nin 799 dolarlık fiyatı varken daha büyük boyutlu, 75 inç TV ise 1099.99 dolarlık yurt dışı fiyatın belirlendi.

Blink Mini için Mini Pan Tilt yuva

blink mini

Amazon, mevcut Blink Mini kamerayı tam kontrol imkanlı sabit bir kameraya dönüştürmenin yeni bir yolunu tanıttı. Mini Pan Tilt adlı yuvayı masaya veya rafa yerleştirdikten sonra kamerayı bunun üstüne yerleştirmek mümkün oluyor. Daha sonra Blink uygulamasıyla kamerayı uzaktan kontrol etmek mümkün oluyor.

Mini Pan Tilt yuvanın yurt dışı fiyatı 29.99 dolar olarak belirlendi. Bunu Blink Mini kamerayla birlikte 59.99 dolarlık paket dahilinde satın almak mümkün oluyor.

Ring Spotlight Cam Pro

ring spotlight cam pro

Yeni Ring Spotlight Cam Pro daha gelişmiş özelliklerle geliyor. Bunların arasında üç boyutlu hareket algılama, kuş bakışı görünüş de yer alıyor. Hem kablolu hem de kablosuz versiyonları 229.99 dolarlık fiyat etiketine sahip. Bir de güneş panelli versiyonu var ki, onun fiyatı da 249.99 dolara satılacak. Ön siparişler bugün açıldı.

Amazon Astro robot

Amazon 1449.99 dolarlık Astro robotundan bahsetmeden geçmedi. İki tekerlekli robot yeni bir güncelleme alıyor ve artık evlerdeki evcil hayvanları algılayabiliyor. Hareketi algıladığında evcil hayvanların videosunu çekip sahiplerine gönderiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER