Teknoloji

Amazon Kindle ve Kindle Kids güçlü özelliklerle yenilendi

amazon kindle

Amazon Kindle serisi e-kitap okuyucularının giriş segmenti modelini uzun süredir yenilememişti. Şirketin bu modelin yenilemesini bekleyenler sonunda muratlarına erdi. Yenilenen Kindle, geçtiğimiz yıl Kindle alanları kıskandıracak özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Yeni modelle birlikte ekranın piksel yoğunluğu 167 ppi’den 300 ppi’a yükseliyor. Böylelikle ekran çözünürlüğü son birkaç nesil Kindle Paperwhite ile eşitleniyor. Amazon, “lazer kalitesinde” yazı ve grafiklerin de altını çizmeyi ihmal etmiyor.

Amazon’un bu cömertliğini diğer bileşenlerde de görmek mümkün oluyor. Dahili depolama alanı ikiye katlanarak 16 GB’a yükselirken, pil ömrü de 6 haftaya çıkıyor. Daha hafif çerçeve, ayarlanabilir ön ışık ve USB-C girişi de dikkat çeken diğer değişiklikler oluyor. Buna ek olarak, sınırlı bir süre için yeni Kindle’ı alanlara Kindle Unlimited’a dört ay boyunca ücret ödemeden erişme imkanı veriliyor.

Amazon Kindle’ın çocuklara yönelik Kindle Kids versiyonunu da yeniledi. Kindle Kids de standart Kindle ile aynı özelliklere kavuşurken, kullanıcılara bir yıl boyunca Amazon Kids+’a ücretsiz erişim imkanı sunuluyor.

amazon kindle kids
Kindle Kids

Amazon yeni Kindle’ların sürdürülebilirlik odaklı yönlerine de dikkat çekiyor. Her iki cihazda da yüzde 90 oranında geri dönüştürülmüş magnezyum kullanıldığını belirten şirket, ambalajların ise yüzde 100 oranında geri dönüştürülebilir olduğunu vurguluyor.

Yeni Amazon Kindle siyah ve denim renk seçenekleriyle 99.99 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Kindle Kids’in fiyatı ise 199.99 dolar olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER