Teknoloji

Amazon Kindle Paperwhite daha büyük ekran ile yenilendi

Amazon, Kindle Paperwhite e-kitap okuyucusunu yaklaşık üç yıllık bir aranın ardından yeniledi. Ekran büyüklüğünü 6.8 inçe çıkaran şirket, E-Ink ekranın parlaklığını da artırdı. Ekranın renk sıcaklığının da ayarlanabilmesi yenilikler arasında yer alırken; USB-C şarj, daha uzun pil ömrü ve daha hızlı işlemci gibi değişiklikler de göze çarpıyor.

Mevcut Kindle Paperwhite, bundan neredeyse üç yıl önce piyasaya çıktığı günden bu yana Amazon’un en iyi e-kitap okuyucusu konumundaydı. Amazon’un bu cihazın formülünde de pek fazla değişiklik yapmadığı görülüyor.

Yine de, yeni model hemen hemen her alanda daha gelişmiş bir cihaz profili çiziyor. Tek şarjla sağlanan pil ömrü 6 haftadan 10 haftaya çıkarken, şarj işlemi de hızlanıyor. USB-C girişi üzerinden yaklaşık 2,5 saat içinde pili tamamen doldurmak mümkün oluyor. Yeni işlemci ise Amazon’un verdiği bilgiye göre yüzde 20 daha hızlı performans vadediyor. Amazon’un 2019’da Kindle Oasis ile sunduğu renk sıcaklığı değiştirme özelliği de Paperwhite serisine yeni modelle giriş yapıyor.

En büyük değişiklik olarak ise ekranın büyümesi ön plana çıkıyor. 6 inç olan ekran büyüklüğü 6.8 inçe yükselirken, 300 ppi piksel yoğunluğu değişmiyor. Bu da yazıların daha büyük ekranda aynı keskinlikle görülmesini sağlıyor.

Ekranı büyütürken cihazı büyütmek istemeyen Amazon, bunun için ekran çerçevesini küçültmeyi seçmiş. Daha küçük ekran çerçevesinin okuma deneyimine yapacağı etkiyi görmek için beklemek gerekiyor.

Yeni Kindle Paperwhite ile birlikte daha üst sınıf bir cihaz profili çizen Kindle Paperwhite Signature Edition da duyuruldu. Signature Edition ile standart versiyon üç noktada birbirlerinden ayrılıyor.

amazon kindle paperwhiteBunlardan ilki Qi kablosuz şarj desteği. Signature Edition kablosuz olarak da şarj edilebiliyor. Standart versiyonda 8 GB olan depolama alanı, Signature Edition’da 32 GB’a çıkıyor. Buna ek olarak; daha önce sadece Oasis’te sunulan otomatik ışık ayarlama sensörü de Signature Edition’da mevcut.

Yeni Amazon Kindle Paperwhite 139 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Signature Edition’ın başlangıç fiyatı ise 189 dolar. Yeni e-kitap okuyucuları için sipariş almayan başlayan Amazon, cihazları 27 Ekim itibarıyla kullanıcılarıyla buluşturacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER