Teknoloji

Kobo Libra H20 ile Amazon Kindle Oasis’e bir kez daha meydan okuyor

kobo libra h20

E-kitap okuyucusu pazarının önemli üreticilerinden biri olan Kobo, Libra H20 adını taşıyan yeni modelini tanıttı. Libra H20, Kobo’nun Amazon Kindle Oasis’e karşı verdiği mücadelede mevcut Forma modelinin yanındaki yerini aldı.

Libra H20, tıpkı Forma gibi, tek elle kullanılabilecek bir tasarıma sahip. Ancak Kobo, Forma’da bunu yapabilmek için ekran büyüklüğünü 8 inçe çıkarmıştı. Bu da cihazın tek elle kullanımını zorlaştırmıştı. Libra’da ise, Amazon Kindle Oasis’te olduğu gibi, 7 inçlik bir ekran bulunuyor.

Kobo Forma, ABD’de 279.99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu. Bu meblağ, Amazon Kindle Oasis’in 249.99 dolarlık fiyatının da üstündeydi. Libra H20 ise ABD’de 169.99 dolarlık fiyatıyla Kindle Oasis’e güçlü şekilde meydan okuyor. Bu noktada Kobo Forma’nın Türkiye’de 1949 TL karşılığında satıldığını belirtmekte fayda var.

Libra H20, ekran boyutu ve fiyatı dışında Forma’ya bir hayli benziyor. IPX8 suya dayanıklılık sertifikası bulunan cihaz, entegre bir arkadan aydınlatmaya sahip. Ekrandaki renk sıcaklığı da kullanıcılar tarafından ayarlanabiliyor. 300 ppi e-Ink ekran taşıyan Libra H20, OneDrive ve Pocket entegrasyonu seçeneklerini de sunuyor.

kobo libra h20Kobo’nun yeni kitap dolaşım arayüzü de Libra H20 ile birlikte kullanıma açılıyor. Bu yeni arayüz de kullanıcıların işini kolaylaştıracak çeşitli özellikleri beraberinde getiriyor. Artık mevcut bölümün ötesine geçerek tüm kitapta sayfaları hızlı şekilde çevirip ileriye veya geriye gidebilecek. Bu işlem sırasında sayfaların ön izlemelerini görmek de mümkün olacak. Yenilenen başlıklarda ise kullanıcılara o anda okudukları bölümün ismi ve kaç sayfalarının kaldığı gösterilecek. Kitabın sayfa numarası da ekranın altına yerleştirilecek.

Kobo Libra H20 ne zaman piyasaya çıkacak?

Kobo Libra H20, için ABD’de ön sipariş dönemi 10 Eylül’de başlayacak. Cihaz, 17 Eylül itibarıyla ilk sahipleriyle buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER