Manşetler

Amazon’un Kindle Fire 2 tableti ve Paperwhite ekranlı yeni Kindle’ıyla ilgili detaylar sızdı

Amazon’un 6 Eylülde gerçekleştireceği ve büyük bir ihtimalle yepyeni Kindle Fire’ını tanıtacağı basın toplantısı öncesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Şirket yaptığı bir açıklamayla elindeki Kindle Fire’ların tümünün tükendiğini duyurdu, ayrıca bu tabletin Amazon.com üzerinde en çok satan ürün olduğunu kaydetti. Bu tabletin ABD tablet pazarının yüzde 22’sini ele geçirdiğini kaydetti. Bu rakam oldukça etkileyici, ancak Kindle Fire’ın ABD’nin dışında resmen satılan bir ürün olmadığını da belirtmeden geçmeyelim. Bu da onun iPad’in başarısına ulaşması için katetmesi gereken çok yolu olduğunu gösteriyor. IDC’nin son rakamlarına göre Amazon 2012’nin ikinci çeyreğinde küresel tablet pazarının yüzde 5’ini ele geçirmiş durumda.

Amazon’un yaptığı bu resmi açıklamanın üzerinden fazla vakit geçmeden The Verge sitesi Amazon Kindle Fire’a ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf yayınladı. Söz konusu fotoğrafta görüntülenen cihazın yalınlığı ve siyah renkli tasarımı dikkat çekiyor, ayrıca Amazon’un Kindle Fire’ın yeni versiyonunu da makul fiyatlı bir tablet olarak konumlandıracağının işaretlerini veriyor. Ne var ki, bu fotoğrafın yayınlanmasından sonra The Verge ile bağlantı kuran bir kaynak sitenin yayınladığı fotoğrafın yeni Kindle Fire’a ait olmadığını kaydetti. Bu kaynağın iddiasına göre gerçek cihaz ellerinde bulunuyor ve bir süredir bu cihazı kullanıyor. Kaynak yeni Kindle Fire’ın ekran çerçevesinin daha geniş olduğuna ve eski Motorola Xoom gibi eğimli kenarlara sahip olduğuna da dikkat çekti.

The Verge ilk yayınladığı fotoğraftan saatler sonra yine yeni Kindle Fire’a ait olduğunu iddia ettiği yeni fotoğraflar yayınladı. Sitenin yayınladığı yeni fotoğraflar daha önce yayınladığı fotoğrafı destekler nitelikte. Yayınlanan son fotoğraflarda cihazın uzun kenarına yerleştirilmiş ön kamera ve onun hemen üzerinde yer alan bir delik dikkat çekiyor. Ön kameranın görüntülü görüşmeleri için eklendiği aşikar, üstteki delik de mikrofon için açılmış olabilir. Zaten paylaşılan fotoğraflarda video görüşme yapan iki kişinin varolduğu bir ekran görüntüsü de yer alıyor. Görünüşe göre, Amazon bir yandan fiyatı makul seviyede tutarken bir yandan da Google’ın Nexus 7’siyle rekabet edecek bir tabletin hazırlığını yapıyor.

The Verge sadece yeni Kindle Fire’a ait olan fotoğrafları yayınlamakla kalmadı, bu ürünle birlikte tanıtılacağı tahmin edilen E Ink ekranlı yeni Kindle Touch’a ait birkaç fotoğrafı da gözler önüne serdi. Fotoğraflara bakılırsa yenilenmiş modelin ekranında herhangi bir tuş yer almayacak, çerçevenin rengi de açık griden koyu griye döndürülmüş. Cihazın genel şekli, USB portu ve güç butonunun konumu fazla değişiklik göstermemiş. Ayrıca sitenin belirttiğine göre Amazon bu yeni kitap okuyucuyu daha yüksek kontrastlı, yüksek çözünürlüklü, entegre aydınlatmalı ve ışık kullanımında bile sekiz saatlik batarya ömrü sunan bir tablet olarak tanıtacak. Ürünün hangi adla piyasaya çıkacağı belli olmasa da, Amazon’un bu cihazı Kindle Touch olarak adlandırabileceği, ancak Paperwhite’ın da bir etken olabileceği düşünülüyor. Bu arada Paperwhite’ın, ya da Türkçe mealiyle kağıt beyazının cihazın üçüncü nesil Kindle’dan beri kullanılan ekranının daha da geliştirilmiş versiyonuna verilen ad olduğunu söyleyelim. Birçok kullanıcının arka ışıktan fazlasıyla etkilenebileceğini söylenebilir.

Amazon’un gelecek hafta perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısında yepyeni Kindle modellerini görme fırsatı yakalayacağız. The Verge tarafından sızdırılan fotoğraflarda yer alan modellerin yanı sıra başka modeller de görebiliriz.

İlgili >> The Verge (1), (2), (3), (4)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER