Eğlence

Amazon James Bond filmlerini sinemalarda göstermeye devam edecek

amazon james bond

Amazon, James Bond filmlerinin yapımcısı MGM Studios’u satın aldıktan sonra pek çok kişinin aklına “James Bond filmleri sinemalarda gösterilecek mi?” sorusu gelmişti. Bu sorunun cevabı sonunda geldi.

Serinin yapımcılarından Barbara Broccoli, verdiği bir röportajda Amazon’un gelecekteki Bond filmlerini de sinemalarda vizyona sokma konusunda kararlı olduğunu belirtti. Broccoli daha fazla bilgi vermese de, bu açıklama Daniel Craig’den sonraki Bond’u izlemek için Prime Video abonesi olmanın gerekmeyeceğini gösteriyor.

MGM, çekilen en son Bond filmi olan No Time to Die’ı sinemalarda gösterebilmek için sıkı bir mücadele vermişti. Filmin Nisan 2020 olan vizyon tarihi önce Kasım 2020’ye, daha sonra da Nisan 2021’e ertelenmişti. Avrupa’da 30 Eylül’de izleyicilerle buluşacak olan No Time to Die, ABD’de ise 8 Ekim’de sinema salonlarında olacak. MGM’nin filmi dijitalde gösterime sokmama konusundaki bu kararlı tutumu, Amazon’un mevcut kararında da etkili olmuş olabilir.

Amazon ve James Bond serisi kararı, sinema salonlarının önemi konusunda endüstrinin genel duruşunu yansıtıyor. Disney ve Warner Bros. gibi şirketler de pandemi döneminde bazı filmlerini dijital ortamda ya da hibrit bir formatta gösterime soksa da, 2022’yle birlikte yine eskiye dönüş yapmayı ve filmlerini öncelikle sinemalarda göstermeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER