Teknoloji

Amazon: Bu yıl akıllı telefon yok, gelecekte ücretsiz yapma planı da yok

Amazon’un akıllı telefon pazarına gireceğine dair yoğun dedikodu ve spekülasyonlara şirketten yapılan açıklama şu an için son noktayı koydu. Açıklamada şirketin 2013 yılı içinde bir akıllı telefonu piyasaya sürme gibi bir planının olmadığı ifade edildi. Eski The Wall Street Journal muhabirleri Jessica Lessin ve Amir Efrati’nin Amazon’un müşterileri için ön ödemesiz bir Kindle telefonun hazırlığı içinde olduğu haberine de yanıt veren şirket, gelecekte bir akıllı telefon hazırlanması durumunda bunun ücretsiz olmayacağının altını çizdi.

amazon-com-logo-070913

Bu açıklamayla Amazon dolaylı olarak akıllı telefonlara dair bir değerlendirme yapmış olduğunu belli ederken, bu planların kısa vadede gerçekleşmeyeceğini de ilk kez açıklamış oldu. Yapılan açıklama şirketin halen kendini kalabalık olan akıllı telefon pazarında farklı bir yerde konumlandırmak için bir yöntem aradığı şeklinde yorumlandı.

Daha önce çıkan haberlerde Amazon’un gözlüğe ihtiyaç duymadan 3D teknolojisinden faydalanacak bir akıllı telefonun planlarını yaptığı yönündeydi. Retina takip teknolojisine sahip bir ekran barındıracağı iddia edilen bu akıllı telefonun ekrandaki unsurları ekranın üzerinde dolaşır bir biçimde göstereceği ve kullanıcıların içerikleri gözleriyle kontrol edebileceği öne sürülmüştü.

İlgili >> Jessica Lessin

İLGİLİ HABERLER