Teknoloji

Alphabet Wing drone ile ürün teslimatı yapmaya başladı

alphabet wing
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alphabet Wing birimiyle bir süredir Avustralya’da drone ile ürün teslimatı yapmak için çeşitli testler yürütüyordu. Teslimat servisi sonunda resmi olarak faaliyete geçti. İlk etapta sadece başkent Canberra’nın hemen dışındaki Crace, Palmerston ve Franklin semtlerinden oluşan 100 evlik bölgede drone ile teslimat yapılıyor.

Müşteriler ilk etapta ilaç, kahve ve gıda gibi küçük alışverişlerini Wing’le yapabilecek. Alphabet’in iş ortakları arasında Kickstart Expresso, Capital Chemist, Pure Gelato, Jasper + Myrtle, Bakers Delight, Guzman Y Gomez ve Drummond Golf gibi yerel işletmeler bulunuyor. Yapılan açıklamada, önümüzdeki hafta ve aylarda daha fazla mahallenin servisin kapsama alanına alınabileceği belirtildi. Şirket, daha fazla yerel işletmeciyle çalışılacağının da altını çizdi.

Bunun Wing için büyük bir başarı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ekip, çalışmalarına 2014’te o zamanki adıyla Google X’in bünyesinde başlamıştı. Avustralya’da beş yıldan bu yana drone’lar ile test yapılırken, bu testlerde şimdiye kadar 3 binden fazla paket teslimatı yapıldı.

Wing’in faaliyetleri için gerekli onaylar, Avustralya hükümetine bağlı Sivil Havacılık Güvenlik İdaresi (CASA) tarafından verilmişti. Şirketin drone’ları pazartesiden cumartesiye kadar sabah 7’den, pazar günleri ve resmi tatillerde ise 8’den önce uçamıyor. Drone’ların evlerin üstünden uçmasında da sorun olmasa da, yolların üzeriden uçuşa izin verilmiyor. Teslimat sırasında ise alıcıya havadan 5 metre, enden ise 2 metre yaklaşılabiliyor.

Alphabet Wing için kendisine yeni bir test sahası da seçti. Şirketin drone’ları önümüzdeki dönemde Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de ürün teslimat yapacak.

İLGİLİ HABERLER