İncelemeler

Alcatel OneTouch Idol 2 İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alcatel-onetouch-idol-2-inceleme-00001

Orta segment Android telefonlarında da ekran büyüklüğü noktasında daha yukarılara çıkılıyor. Eskiden 5 inç ve üzeri büyüklükler üst sınıf Android telefonlarına özgüydü, ancak artık bu büyüklük orta segment Android telefonları için de sıradanlaştı. Alcatel OneTouch Idol 2 de orta segmente mensup bir telefon olarak 5 inç ekran deneyimini kullanıcılara sunuyor. Vodafone Türkiye tarafından ülkemize getirilen Alcatel OneTouch Idol 2 ile ilgili detaylar incelememizde.

Video İnceleme

Alcatel One Touch Idol 2’nin gövdesi 136 x 70 x 7.3 mm.’lik boyutlara sahip bir gövdeyle geliyor. Orta segment bir akıllı telefona göre oldukça çekici ve üst sınıf havasını yansıtan bir gövdeye sahip olan OneTouch Idol 2’nin temel malzemesi plastik. Bununla birlikte metalik dokunuşlar dikkat çekiyor ve bu sayede telefon biraz daha çekici görünüyor. Alcatel OneTouch Idol 2’nin biraz Samsung Galaxy S4’ü andırdığını söylesek herhalde yanlış yapmış olmayız.

alcatel-onetouch-idol-2-inceleme-00003

Telefonun ön yüzünde 5 inç ekran büyük bir alan kaplıyor. Ekranın dışında kalan çerçeve dar tutulmuş, böylelikle telefonun yüzey alanı mümkün olabildiği kadar kısıtlanmış. 7.3 mm. kalınlıklı gövdeyle birlikte değerlendirildiğinde Alcatel OneTouch Idol 2 ergonomisi yüksek, kullanımı rahat bir telefon niteliğinde. Telefonun sağ kenarında ses ve güç tuşları bulunurken sol kenarda da microSD ve microSIM kart yuvaları bulunuyor. Üstte 3.5 mm. kulaklık jakı ve mikrofon, altta da hoparlör, mikrofon ve microUSB portu bulunuyor. OneTouch Idol 2’nin mikrofonu yüksek ses veriyor ve orta frekanslar epey kuvvetli. Ancak ses fazla açıldığında çok yüksek derecede patlama hissediyorsunuz.

alcatel-onetouch-idol-2-inceleme-00017

Idol 2’nin beyaz renkli, mat yüzeyli ve kire karşı biraz hassas olan kapağı sabit, yerinden çıkarılmıyor. Bu da 2000 mAh kapasiteli bataryaya erişilemediği ve kullanıcılar tarafından değiştirilemediği anlamına geliyor. Ancak bu çok fazla problem sayılmaz. Idol 2’nin bataryası normal yoğunluklu bir kullanımda tek bir şarjla 1-2 gün arası çalışma fırsatı sunuyor. Üstün güç tasarruf modu sayesinde kalan düşük miktardaki pil daha idareli şekilde kullanılabiliyor. Bu mod açıldığında sadece telefon, mesajlar, rehber ve takvim uygulamalarına erişilebiliyor.

Galeri: Alcatel OneTouch Idol 2 Kamerasından Fotoğraflar

Arkada bulunan 8 megapiksel kamera, otomatik odak ve LED flaş gibi özellikleri barındırıyor. Önde de 2 megapiksel çözünürlük destekli bir kamera bulunuyor. Kamera uygulaması kolay kullanımlı bir arayüze sahip. Video tarafından 1080p’ye kadar video çekimi gerçekleştiriliyor. Ne var ki, video ayarları içinde çözünürlük değeri belirtilmiyor, bunun yerine Süper, İyi, Normal gibi nitelendirmeler kullanılmış. Ön kamera selfie fotoğraf çekimlerini daha da iyileştirecek şekilde çeşitli modlar barındırıyor. Sonuç olarak Alcatel OneTouch Idol 2’nin kamera sistemi telefon için verilen paranın karşılığını yeteri kadar veriyor.

5 inç ekran, 540 x 960 piksel çözünürlüğe sahip. IPS LCD teknolojili bu ekranın görüş açıları fena değil. Parlaklık da tatmin edici seviyede. Ancak renk doygunluğu fazla, bu da ekranın doğallığını bozuyor. Çözünürlüğün düşük olmasına bağlı olarak piksel yoğunluğu da düşük, sonuçta pikseller seçiliyor, yazılar ve grafikler biraz daha bulanık görünüyor. Yine de, bunun kullanıcıların işini görecek bir görsel deneyim sunulmasına fazla engel teşkil etmediğini söylememiz gerekiyor.

alcatel-onetouch-idol-2-inceleme-00019

OneTouch Idol 2’nin içinde yer alan 1.3 GHz dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM donanım paketi bu telefonun orta seviyede performans göstermesini sağlıyor. Kullanıcı arayüzünde gezinti düzgün, takılma olmaksızın gerçekleştiriliyor. İnternet tarayıcı olarak kullanılan Chrome’un da performansı kabul edilebilir derecede, işinizi iyi görüyor. Asphalt 8: Airborne gibi yüksek seviye bir oyun da Idol 2’de düzgün şekilde oynanabiliyor. AnTuTu Benchmark gibi sık kullandığımız bir benchmark testinde Alcatel OneTouch Idol 2, 17 bin seviyelerinde bir puan aldı. 2012’nin amiral gemisi Samsung Galaxy S3 ile hemen hemen aynı seviyede bir sonuç bu ve pratikte elde ettiğimiz izlenimle de uyuşacak türden.

AnTuTu Benchmark sonucu
AnTuTu Benchmark sonucu
alcatel-onetouch-idol-2-ekran-goruntuleri-00003
GeekBench 3 sonucu

Android 4.2 Jelly Bean Idol 2’de yüklü olarak geliyor. Alcatel kullanıcı arayüzüne fazla dokunmamış. Sadece özelleştirilmiş duvar kağıtları, bazı bileşenler ve bir de özel kilit ekranını görüyoruz. Kilit ekranı telefon, mesajlar ve kamera uygulamalarına hızlı erişim sağlıyor. Kilit mekanizmasının ortasında yer alan ve ekrana dokunarak oynatılabilen daire telefonun hareketine göre de sağa veya sola doğru hareket ediyor. Ayrıca kilit ekranında çeşitli bileşenleri de görüyoruz.

alcatel-onetouch-idol-2-ekran-goruntuleri-00001

OneTouch Idol 2’de çeşitli Google uygulamaları yüklü geliyor. Ayrıca Vodafone tarafından dağıtıldığı için Avantaj Cepte, Cep Cüzdan, Cep Sağlık, Çiftçi Kılavuzu, Message+, Mobil TV ve Self Servis gibi Vodafone uygulamalarının da bu telefonda yüklü olarak geldiğini görüyoruz. Real Football 2014, Little Big City, Danger Dash, Asphalt 7, The Avengers gibi popüler oyunlar da OneTouch Idol 2’de başlangıçta sunulan oyunlar arasında bulunuyor. Daha fazlasını isteyenler için Google Play hazır şekilde bekliyor.

alcatel-onetouch-idol-2-inceleme-00018

Alcatel OneTouch Idol 2 çekici tasarımı ve kaliteli duruşuyla dikkat çeken gövdesi, optimum performansı, Vodafone teklifleriyle taksitli olarak sunulması gibi unsurlar açısından öne çıkıyor. Eğer giriş seviyesi Android telefonunuzu eskittiyseniz ve yeni telefonda biraz basamak atlamak istiyorsanız, Alcatel OneTouch Idol 2 değerlendirme listesine alacağınız telefonlar arasında yer alabilir.

 

İLGİLİ HABERLER