Teknoloji

Alcatel yeni akıllı telefonlarını 24 Şubat’ta tanıtacak

alcatel 52018 Mobil Dünya Kongresi’nin kapıları 26 Şubat’ta açılacak. Ancak pek çok şirket, resmi açılış öncesinde yeni ürünlerini gözler önüne çıkaracak. Alcatel de bu şirketler arasında yer alıyor. Şirketin yeni akıllı telefonları Alcatel 5, Alcatel 3V ve Alcatel 1X, 24 Şubat’ta tanıtılacak.

Üç telefon arasında amiral gemisi etiketini Alcatel 5 taşıyor. Akıllı telefonda 18:9 görüntü oranına sahip 5.7 inç büyüklüğünde bir ekran bulunması bekleniyor. Bu ekranın 1440 x 720 piksel çözünürlük sunması öngörülüyor. Telefonun kalbinde ise 1.5 GHz, sekiz çekirdekli MediaTek MT6750 yonga setinin bulunması bekleniyor. 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı, 12 megapiksel arka kamera, parmak izi tarayıcısı, çift ön kamera ve 3000 mAh kapasiteli pil telefonun diğer özellikleri arasında sayılıyor. Alcatel’in yeni amiral gemisinin kutusundan Android 8.0 yüklü olarak çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Alcatel 3V’nin ise 2160 x 1080 piksel çözünürlüklü 6 inç bir ekran taşıyacağı belirtiliyor. Söz konusu çözünürlük değeri, 18:9 görüntü oranının varlığını işaret ediyor. Yine MediaTek tarafından üretilen dört çekirdekli bir yonga seti, 2 GB RAM, 16 GB dahili depolama alanı, 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan arka kamera kurulumu ve parmak izi tarayıcısı da 3V’nin diğer özellikleri arasında sayılıyor.

Alcatel 1X’te ise 18:9 görüntü oranından vazgeçilmeyeceği, ancak ekran çözünürlüğünün 3V’ninkinden az olacağı söyleniyor. Telefonda tek bir arka kameranın ve parmak izi tarayıcısının bulunacağı, yurt dışı satış fiyatının da 200 doların altında olacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

Alcatel 5, Alcatel 3V ve Alcatel 1X’e ait taslaklar kasım ayında sızmıştı

Alcatel 5, Alcatel 3V ve Alcatel 1X’e ait olduğu söylenen tasarım taslakları kasım ayında internete sızmıştı. Alcatel tarafından paylaşılan etkinlik duyurusu, söz konusu sızıntılardaki tasarımların gerçek olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER