Teknoloji

Akıllı ev aletlerinden 750 binin üstünde kötü niyetli e-posta gönderimi yapıldı

Birkaç yıldır ortalıkta dolaşan bir konsept olan ”Nesnelerin İnterneti” son dönemde daha sık telaffuz edilen bir kavrama dönüşmüş durumda. Bu konsept kapsamında televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi ev eşyaları internet bağlantısına kavuşurken, ”Nesnelerin İnterneti”nden faydalanan ilk güvenlik saldırısı gerçekleştirildi.

lg-homechat-070114

Güvenlik servisi sağlayan Proofpoint isimli bir şirketten yapılan açıklamaya göre, Nesnelerin İnterneti konsepti dahilinde internete bağlanan 100 bini aşkın akıllı ev aletinden 750 binden fazla kötü niyetli e-posta gönderimi yapıldı. Söz konusu ev aletleri arasında televizyonlar, buzdolapları ve dağıtıcılar da bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nesnelerin İnterneti: Nedir, dünyayı değiştirmeye aday mı?

7-10 Ocak arasında Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014 fuarının gözde kavramlarından biri olan ”Nesnelerin İnterneti”ne olan ilgi, daha çok üreticinin bu alana yönelik ürünlerini tanıtmasıyla birlikte artmıştı. Sahibiyle yazılı olarak sohbet edebilen bu ev aletler sayesinde, kullanıcıların enerji tüketimi vb. konularda doğrudan kontrol imkanına ulaşmasının önü açılmıştı. Proofpoint tarafından yapılan açıklamada saldırganların akıllı ev aletlerini ”thingbot” adı verilen yapılara dönüştürdüğü ve böylelikle kötü niyetli e-posta gönderimi veya diğer aktivitelerin gerçekleştirildiğini belirtti.

İlgili >> Technologytell

İLGİLİ HABERLER