Teknoloji

AirPods 3 tanıtım tarihi için iPhone 13 ile kesişen tahmin

airpods 3

Eylül ayı Apple ürünlerinin hayranları için çok bereketli bir ay olmaya hazırlanıyor. Yeni bir habere göre, söz konusu ay içinde sadece iPhone 13 modellerini değil, AirPods 3 kablosuz kulaklıkları da görebiliriz gibi görünüyor.

Apple’ın planlarına aşina olan kaynaklardan alınan bilgilere dayanarak haber yapan DigiTimes, Apple’ın eylül ayındaki bir etkinlikte hem iPhone 13’ü hem de AirPods 3’ü tanıtmasının muhtemel olduğunu söylüyor. Apple tahminleri söz konusu olduğunda DigiTimes’a genellikle güvenilebilir, yine de haberlerine ihtiyatla yaklaşmakta fayda var.

Bu son haber, geçen haftanın başlarında duyduğumuz, AirPods 3 ve iPhone 13 için ortak bir tanıtım olasılığını da gündeme getiren söylentilerle örtüşüyor.

Şimdiye kadar karşımıza çıkan söylentilerin çoğu, 2021’in ikinci yarısında bir AirPods 3 tanıtımına işaret ediyordu. Bu nedenle eylül yüksek ihtimalli bir zaman dilimi sayılır. Bu arada Apple geçen yıl ekim ve kasım aylarında da yeni donanım duyuruları gerçekleştirmişti.

Şimdiye kadar AirPods 3 ile ilgili neler öğrendik?

AirPods Pro kulaklıklara nazaran daha ucuz olan AirPods en son 2019’da güncellendi. Bu nedenle Apple’ın kablosuz kulaklıklarını yenilemeyi düşünmesi mantıklı. Bu, gerçek kablosuz kulaklıkların tüketici pazarına sunulacak üçüncü nesli olacaktır.

Şu ana kadar duyduklarımıza göre, AirPods 3 ile yeni bir tasarım göreceğiz. Görünüşe göre yeni kulaklıklar AirPods Pro tarzında, daha kısa kulak saplarına sahip olacak. Daha sonra şarj kutusu da, elbette buna uygun şekilde daha küçük bir form faktörü ile karşımıza çıkacaktır.

Ayrıca Apple’ın AirPods’un gelecekteki sürümlerine daha fazla sensör yerleştireceğinden, sağlık ve fitness özellikleri söz konusu olduğunda daha fazla olanak sağlayacağından söz ediliyor. Bu, birbirini izleyen nesiller boyunca Apple Watch için işe yarayan bir strateji olmuştu.

Yeni AirPods 3 sızıntıları ve söylentileri hakkında haberler yapmaya devam edeceğiz. Şimdilik gelecek nesil kablosuz kulaklıkların iPhone 13 ile ortak bir tanıtımda resmiyet kazanmasının muhtemel olduğunu varsayıyoruz. Tabii ki, o zamana kadar çeşitli sürprizler de söz konusu olabilir. Yeri geldiğinde bunlarla ilgili haber ve detayları da aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER