Manşetler

AirPods 3 ve bir sonraki iPhone SE ile ilgili en son tahminler

airpods 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Nikkei tarafından verilen bir habere göre, gelecek ay içinde güncellenmiş AirPods modelinin, diğer bir deyişle AirPods 3 kablosuz kulaklıkların seri üretimine başlayacak. Şirket üçüncü nesil kulaklıkları bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planlıyor.

Gelen haber, Apple’ın 2022’de tamamı 5G destekli iPhone serisini ve henüz duyurusu yapılmamış A15 işlemciye sahip yenilenmiş bir iPhone SE’yi içereceği bildirilen ürün yol haritasıyla ilgili en son söylentiler arasına katılıyor.

Apple’ın giriş seviyesi AirPods kablosuz kulaklık modelinin yenileneceği bir süredir söylentiler arasındaydı. Önceki nesiller 2016 ve 2019’da piyasaya sürülmüştü. Mayıs ayında Bloomberg, kulakiçi kulaklıkların AirPods Pro’ya benzer bir tasarıma sahip olacağını, yeni bir kasa ve her birinin altından çıkan daha kısa sap kısımları barındıracağını söylemişti. Nikkei, üretimin önümüzdeki ay başlayacağı konusunda haklıysa bu, eylül’de iPhone 13’ün yanı sıra yeni görünümlü AirPods’u görebileceğimiz anlamına geliyor.

Nikkei, Apple’ın bu yıl içinde kulaklıklara ek olarak MacBook Pro’nun yeni sürümlerini de çıkarabileceğini söylüyor. Yeni dizüstü bilgisayarların 14 inç ve 16 inç ekran boyutlarında gelmesi bekleniyor. Yeni nesil Apple tasarımı Arm tabanlı işlemci, MagSafe şarjının geri dönüşü ve Touch Bar’ın sonlandırılması gibi, daha önce çıkan haberlerle örtüşen bu haber oldukça sağlam görünüyor.

2022’ye bakıldığında, Apple’ın o yıl tüm yeni iPhone modellerini 5G uyumluluğu ile donatması bekleniyor. Nikkei, şirketin 2022’de daha küçük boyutlu, iPhone 12 mini benzeri bir model çıkarmayacağını söylüyor. Ancak çıkan bazı haberler Apple’ın bu sonbaharda iPhone 13 mini ile kompakt iPhone modelinin devamını getireceğini gösteriyor.

Bunun yerine 2022’de şirket, daha ucuz iPhone SE’yi 5G bağlantı desteği ve bir A15 işlemci ile yenileyecek. Güncellenen iPhone SE’nin 5G uyumluluğu için bir Qualcomm çipi kullanacağı bildiriliyor. Bu, Apple’ın kendisini üçüncü taraf tasarımlarından daha da uzaklaştırmak için kendi modemlerini tasarladığı belirtildiği için ilginç bir durum sayılır. Nikkei, yeni iPhone SE’nin 4.7 inç LCD ekranını koruyacağını, bunun daha küçük bir cihazı tercih eden tüketiciler için bariz bir seçim olduğunu söylüyor. Üçüncü nesil SE ile ilgili daha önceki haberler, Ana ekran düğmesini ve Touch ID sensörünü de koruyacağını işaret ediyordu.

İLGİLİ HABERLER