Teknoloji

Adobe Lightroom uygulamasına video düzenleme özelliği geliyor

adobe lightroom video

Adobe’nin Lightroom uygulaması popüler fotoğraf düzenleme çözümleri arasında yer alıyor. Uygulama çok önemli yeni bir işlev daha kazanıyor. Artık Adobe Lightroom video düzenlemek için de kullanılabilecek.

Video düzenleme özelliğini getiren güncelleme, bu hafta içinde kullanıcılarla buluşacak. Kullanıcılar uygulamanın mevcut kontrol seçenekleriyle videoların renklerini düzenleyebilecek. Lightroom kullanıcılarına geleneksel video düzenleme uygulamalarına kıyasla daha sezgisel bir renk sınıflandırma deneyimi vadediyor. Kullanıcıların araçlara olan aşinalığını da düşününce Lightroom’un kısa süre içinde popüler video düzenleme araçları arasına girmesi muhtemel görünüyor.

Bu yeni özellik Lightroom’un bir video uygulamasına dönüştüğü anlamına gelmiyor. Yeni araçlarla renk düzenlemenin yanı sıra videoların başını veya sonunu kırpmak da mümkün olacak. Ancak kısa videolar bir zaman sırasına koyulamayacak. Kullanıcıların kare kare ilerlemesi gerekecek. Dolayısıyla kullanıcıları tam teşekküllü bir video düzenleme setinin beklemediği söylenebilir.

Video düzenleme özelliğine Lightroom’un hem mobil hem de masaüstü versiyonlarından erişilebilecek. Daha kısıtlı bir ölçekte video düzenleme özelliği sunan Lightroom Classic’e ise bu yeni özellik eklenmeyecek.

adobe lightroomAdobe Lightroom video düzenleme özelliği dışında başka yenilikler de kazanacak. Bu yenilikler arasında efektlerin yoğunluğunu artırmayı veya azaltmayı sağlayan ayarlama düğmeleri, uyarlanabilir ön ayar filtreleri ve görsellerin belli kısımlarına yapay zekâ desteğiyle efekt uygulama gibi özellikler bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER