Teknoloji

Adobe Lightroom için yapay zekâ destekli yeni özellikler

adobe lightroom

Adobe Lightroom ve Lightroom Classic uygulamalarında kullanıcılarına sunacağı yeni özellikleri Max konferansında duyurdu. Bu yenilikler arasında göze ilk olarak “yeniden planlanan” seçici ayarlama araçları çarpıyor. Söz konusu araçlar, Lightroom ve Lightroom Classic’in kullanılabildiği tüm cihazlarda erişilebilir olacak. Araçlara erişim ise yeni eklenen maskeleme butonu üzerinden yapılacak.

Tıpkı Photoshop’ta olduğu gibi, Lightroom’da da kullanıcılar birden fazla maske oluşturabilecek. Bunlar arasında renk ve parlaklık maskeleri de bulunuyor. Bu maskeler kullanıcıların fotoğrafların belirli yerlerinde keskin düzenlemeler yapmasını mümkün kılıyor.

Adobe kullanıcılarına yapay zekâ destekli bir araç da sunuyor. Bu araç fotoğraflarda gökyüzünü ve nesneleri otomatik olarak tespit edebiliyor. Söz konusu araç Lightroom ve Lightroom Classic’in Mac ve PC uygulamalarının yanı sıra iOS’te ve bazı Android cihazlarda kullanıcılarla buluşacak.

Adobe bunların yanında sekiz adet premium ön ayar sunuyor. Şirket daha önce de yedi adet ön ayar çıkarmıştı. Bu ön ayarlara Lightroom’un tüm versiyonları üzerinden erişmek mümkün olacak.

Lightroom Mac ve Windows uygulamalarında kırpmayı kolaylaştırmak için farklı görüntü oranları için çeşitli tabakalar da sunuyor. Bunlar arasında altın oran ve diyagonal seçenekleri de bulunuyor.

Adobe Lightroom Mac ve Windows uygulamaları için Community Remix isimli özelliği de duyurdu. Bu özellik kullanıcılara düzenledikleri bir fotoğrafı internete yükleme ve fotoğrafa farklı yorumlar getirmek için diğer fotoğrafçıları davet etme imkanını sunuyor. Adobe gelecekte bu özelliği Lightroom’un diğer versiyonlarında da kullanıcılarla buluşturacak.

İLGİLİ HABERLER